REGIO – Steeds meer bedrijven zien toegevoegde waarde in het integreren van zakelijke mobiele apps of softwaretools. Uit onderzoek van Canvas onder meer dan 1100 ondernemers en IT-ers blijkt dat maar liefst 53 procent hier toegevoegde waarde in ziet.

Volgens het onderzoek wordt er in steeds grotere mate gekeken naar toepassingen om bedrijfsprocessen te laten verlopen via mobiele apparaten. Bedrijven zijn hierbij vooral op zoek naar nieuwe manieren om de processen efficiënter te laten verlopen. Apps bieden hier vaak een oplossing voor. De apps worden het meest gebruikt als oplossing bij inspecties, werkorders en checklists.

Invloed op totale bedrijfsvoering
De mogelijkheden die apps bieden kunnen invloed hebben op de totale bedrijfsvoering. ‘Dat bedrijven naar mobiele toepassingen kijken is geen verrassing. Dit onderzoek toont echter aan dat bedrijven steeds breder gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden om hun bedrijfsprocessen te verbeteren. Van onderwijsinstellingen en ziekenhuizen tot grote bouwbedrijven: organisaties verplaatsen hun business steeds vaker naar mobiel.  Zij zien in mobiele zakelijke apps een oplossing voor de vaak inefficiënte papierstroom binnen hun organisatie,’ aldus James Quigley, medeoprichter en CEO van Canvas.

Appificeren
App Your Service definieert dit zelfs met een term; appificeren: hierbij zet een bedrijf een app in om werkprocessen efficiënter te laten verlopen. Appificeren kan besparingen opleveren voor een bedrijf, zowel in kosten als in tijd. Volgens het onderzoek heeft een deel van de bedrijven de nieuwe manieren al ontdekt. Maar er is ook een deel dat deze nieuwe manieren nog niet gevonden heeft. Voor veel bedrijven ligt er dan nog een grote kans om apps in te zetten voor efficiëntere bedrijfsvoering.

 

Bron: Briskmagazine