De redactie van Westfriese Zaken zet in de rubriek: ‘5 vragen aan…’ regelmatig ondernemers in de spotlight door ze vijf interessante en prikkelende vragen voor te leggen. Deze keer is het de beurt aan Rolf Botman, een architect in hart en nieren die al 25 jaar werkzaam is in het vak. Sinds een aantal jaar heeft hij zich gespecialiseerd in duurzaamheid.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het vak?
Er zijn heel veel ontwikkelingen, maar het ontwerp binnen de architectuur zal meer toegespitst worden op duurzame energieopwekking en een beter behoud van energie.

Wilde je altijd al ondernemer worden?
Achteraf wel, ook onder een werkgever zocht ik altijd mijn eigen weg. Hier kreeg ik ook altijd de ruimte voor en werd snel in de positie gedwongen om voor mijzelf te beginnen.

Als je het over mocht doen dan….?
Dan was ik op mijn 23e naar de universiteit in Delft gegaan om mijn architectentitel te behalen en niet via een avondstudie op de academie om uiteindelijk middels het staatsexamen mijn titel te behalen.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt geweest in je carrière?
Toen ik op mijn 22e de eerste villa mocht ontwerpen voor mijn eerste werkgever, terwijl ik bij een ander architectenburo werkte. Toen wist ik dat ik architect wilde worden!

Wat zijn je ambities?
Dat ik nog veel mooie ontwerpen mag maken die maatschappelijk een blijvende betekenis krijgen.

Wil jij ook je verhaal vertellen in de rubriek: ‘5 vragen aan…’? Meld je aan via info@westfriesezaken.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!