HOORN – Op 6 mei 2015 is bedrijventerrein Zevenhuis door wethouder Ben Tap aangesloten op de N23. Vanaf 8 mei kunnen automobilisten gebruik maken van deze weg. Met deze verbinding is het eerste stuk asfalt gelegd voor de verbetering van de N23 Westfrisiaweg. Zevenhuis wordt daarmee het best bereikbare bedrijventerrein van Westfriesland. Het ligt 4 minuten verwijderd van de A7.

Het zal even wennen zijn voor de inwoners van Zwaagdijk die altijd via de Rijweg bij de stoplichten de N23 Westfrisiaweg oprijden. Voortaan slaat verkeer eerder al af en rijdt het over het gloednieuwe bedrijventerrein Zevenhuis over de Jan Tinbergenweg om daar op de N23 Westfrisiaweg te komen. Eind 2017 zullen alle werkzaamheden rond de verbetering van de N23 Westfrisiaweg gereed zijn.

’We zijn ontsloten! Via deze weg zullen vele ondernemers een bijdrage leveren aan de Westfriese economie. Moso International B.V. is al volop bezig met de bouw op Zevenhuis. Verwacht wordt dat velen uit de regio de voordelen zullen inzien van nieuwbouw op dit uitstekend ontsloten bedrijventerrein. Een tankstation op deze plek kan niet uitblijven, evenals flexibele units voor startende ondernemers. Het is voor Hoorn en de regio een fantastische ontwikkeling dat ondernemers hier kunnen blijven groeien en ook iets nieuws kunnen beginnen en bouwen’, aldus Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis B.V.