REGIO – Het gebruik van zakelijke tablets neemt nog steeds snel toe. Begin 2014 is er weer een stijging ten opzichte van 2013. Het aantal bedrijfsvestigingen waar zakelijke tablets worden gebruikt is met 28 procent toegenomen ten opzichte van 2013. Ook het aantal tablets per locatie blijft stijgen, dit aantal is bijna verdubbeld. Dit meldt Computable op basis van een onderzoek van onderzoeksbureau Computer Profile.

Eind 2010, ongeveer zes maanden nadat de iPad in Nederland geïntroduceerd werd, werden zakelijke tablets (door de werkgever verstrekt) door een kleine 1 procent van de bedrijfsvestigingen met ten minste 50 werknemers gebruikt. Eind 2011 was dit percentage met 9 procent gestegen. In de loop van 2012 groeide het aantal locaties verder met 7,5 procent.  In de afgelopen twaalf maanden groeide het aantal vijf procent. De groei was het grootste bij bedrijfsvestigingen met meer dan 2500 werknemers in het publieke segment. Branches met een relatief snelle groei in het aantal locaties met zakelijke tablets zijn de it-sector en het onderwijs.

Grootste deel kiest voor iPad
Het grootste gedeelte van de zakelijke tabletgebruikers kiest voor een iPad. Van alle door Computer Profile geïnventariseerde tablets betreft ruim acht op de tien een iPad 1, 2 of 3. Het aandeel van Samsung bedraagt ongeveer 9 procent. Overige fabrikanten hebben op de zakelijke markt een aandeel van 3 procent of minder.  De tablet wordt steeds vaker een concurrent voor de pc en vooral voor de laptop.