Geweldig om samen met prachtige bedrijven in de finale te staan!’

De diversiteit aan disciplines, ervaring en expertise maken dat Wit Wognum een bekend gezicht is bij particulieren en professionele opdrachtgevers uit verschillende branches. Daarbij staat de deur voor iedereen altijd open en staat kwaliteit voorop. Bovendien is Wit Wognum al 112 jaar prominent aanwezig in Noord-Holland en dat maakt het familiebedrijf tot een terechte genomineerde voor de Rabobank Westfriesland Méér Prijs!

Ontelbaar veel mooie vastgoed- en bouwprojecten vormen de stille getuigen van het uitgebreide portfolio van Wit Wognum. Ook de duurzame werkwijze en het personeelsbeleid vormen stevige pijlers. Zo is het aannemingsbedrijf Proud Partner van WerkSaam Westfriesland. ‘Binnen onze bedrijfsvoering proberen wij de werkzaamheden voor iedereen afwisselend te houden, bieden we goede opleidingsmogelijkheden en hebben we een platte organisatie waardoor onze medewerkers en hun leidinggevenden direct contact hebben’, vertelt directeur Bas Wit. Dit elan is bij hem en zijn neven Johan en Sjors Wit met de paplepel ingegoten door hun vaders John en Nic Wit. In januari 2023 hebben zij het stokje officieel van hen overgenomen. Samen met financieel directeur Jos Vriend en bouwdirecteur Arnoud Mulder vormen zij tegenwoordig de directie.

Goed werkgeverschap

De normen en waarden van het familiebedrijf maken dat Wit Wognum in de wijde omtrek bekend staat als een goede werkgever. ‘Iedereen kan hier altijd binnenstappen, er heerst een ongedwongen sfeer en we houden het aantal collega’s beheersbaar zodat iedereen die hier werkt elkaar kent. Ons team is een prachtig mooie mix van onder andere jonge talenten en mensen die hier al langer dan 25 jaar werken’, zegt Bas met een glimlach. ‘Zij maken dat Wit Wognum een gezonde, moderne onderneming is die mooie projecten kan realiseren en solide samenwerkingen kan aangaan. Een bedrijf waar mensen graag willen werken, bedrijven graag mee samenwerken en de klant graag mee bouwt.’

Nominatie van grote betekenis

De inslag van het toonaangevende familiebedrijf is eerder bekroond met een prestigieuze NHN Business Award. ‘Het was een enorme verrassing dat we daar in de finale stonden en dat we tot winnaar zijn verkozen was helemaal de kers op de taart. Dat we de nominatie voor de Rabobank Westfriesland Méér Prijs daar aan mogen toevoegen, is voor ons van grote betekenis. We komen al jaren op het Westfries Ondernemersgala, waar we vol bewondering naar de winnaars kijken. We vinden het geweldig dat we dit jaar als genomineerde aanwezig waren in een schouwburg vol gerenommeerde bedrijven, relaties en bekenden uit de regio. Bovendien vinden we het fantastisch dat we ons in hetzelfde rijtje mogen scharen van prachtige bedrijven als John Koomen Tuinen en Van Straalen de Vries!

witwognum.nl