In deze digitale wereld volgen complexe ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Semwerkt heeft daar een scherp oog voor en hoort de vragen van de markt op dit gebied luid en duidelijk. Dat doet het online marketingbureau met 25 specialisten die altijd bezig zijn om kennis te vergaren, te vergroten en te verdiepen. Dit maakt Semwerkt tot hét performance online marketingbureau van West-Friesland en een terechte winnaar van de WBG Groeiparelprijs 2023!

De afgelopen periode stond voor Semwerkt in het teken van mooie ontwikkelingen. Zo riep Google het bedrijf uit tot een van de highest potential Google Agencies van Nederland. Het magazine Emerce heeft Semwerkt voor de derde maal op rij uitgeroepen tot een van de beste online marketingbureaus van het land. Verder prijken er twee NHN Business Awards in de prijzenkast en werd het bedrijf uitgeroepen tot FD Gazelle 2019, 2020, 2021 en 2022, waarmee de onderneming tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland behoort. Eind 2022 is Semwerkt verhuisd naar een nieuwe bedrijfslocatie aan de Willemsweg in Hoorn. Een locatie met allure die het team de ruimte biedt om de klanten te helpen met het verbeteren van hun online rendement en die volop doorgroeimogelijkheden biedt. 

Succesvol sinds het eerste uur

Semwerkt is in 2014 opgericht door Sun Walenkamp en Robbert Rosdorff met de ambitie om het beste online marketingbureau van boven de rivieren te worden. ‘Daarom voeren we heel bewust een bedrijf waarin we de dingen anders willen doen, omdat we denken dat het beter kan. In de periode waarin wij Semwerkt zijn gestart, voorzagen wij een probleem op het gebied van SEO en SEA. Namelijk dat het voor klanten veelal een ondoorzichtige wereld is en een soort black box, waardoor klanten niet goed begrijpen wat we daadwerkelijk allemaal voor ze doen. Wij hebben altijd gezegd: we willen transparant zijn, vertellen wat we doen, duidelijke inzichten geven met heldere rapportages en vooral snel op klanten kunnen reageren. Daar ontbrak het destijds aan’, vertelt Sun Walenkamp. Deze ambitie bewijst zich succesvol sinds het begin.

‘Bij Semwerkt bedienen we een gevarieerde klantenkring van landelijke partijen, grotere webshops en kleinere organisaties waarvan de meeste klanten van het eerste uur nog steeds klant bij ons zijn. Dat vinden wij het grootste compliment.’ 

Veilige werkomgeving

Ook heeft Semwerkt een eigenzinnig personeelsbeleid. Robbert Rosdorff: ‘Alle collega’s hebben met elkaar gemeen dat zij iets voor elkaar willen doen. Iedereen moet zich veilig voelen binnen de organisatie en moet kunnen zeggen en denken wat diegene wil. Als je je veilig voelt, kun je jezelf beter ontwikkelen en ontplooien én kun je met elkaar iets goeds bouwen. We vinden het mooi om te zien hoe iedereen hier elkaar respecteert. Wij geloven in de groep. De groep is sterker dan het individu.’ Sun en Robbert zien de WBG Groeiparelprijsdan ook als een groot compliment. ‘Het is een prachtige waardering voor ons hele team. We zullen deze bijzondere titel een jaar lang met trots dragen!’

semwerkt.nl