Oprichter en mede-eigenaar Winfred Wester van Hydro West uit Zwaag is “blij en dankbaar” met een plek in de top drie van de Rabobank West-Friesland Méér prijs. “Wij feliciteren Autogroep Barten Ursem met de overwinning’’, vertelt hij na afloop van het ondernemersgala dat na dik twee jaar weer in schouwburg Het Park kon plaatsvinden

“Natuurlijk hadden we graag willen winnen. Maar de nominatie op zich was voor ons al een kers op een hele mooie taart. Het hele team van Hydro West is daar trots op”, lacht Winfred tijdens het feest, na afloop van het gala, in de Noorderkerk in Hoorn.

Mede-eigenaar Jarno Kollis reageert vanuit het buitenland: “Het belangrijkste is dat gezien wordt dat we ons heel erg inspannen om jonge techneuten te scholen. Opleiden is echt onze missie tegenwoordig.” “We hebben jongeren die met hun handen kunnen werken als samenleving keihard nodig. Hydro West steekt veel tijd in gastlessen, presentaties, schoolbezoeken en vooral het opleiden van jonge mensen in technische vakken’’, vult Winfred Wester aan: “Deze podiumplek is de verdienste van ons hele fantastische team. Ik ben onze mensen daar heel erg dankbaar voor.”

Continu innoveren

Al ruim een kwart eeuw staat Hydro West aan de top met het produceren en leveren van hydraulische componenten en installaties. Koploper zijn betekent voor Jarno Kollis vooral blijven voldoen aan wat de markt vraagt: “In deze markt kun je alleen overleven door continu te innoveren en te zorgen dat je in staat bent te voldoen aan de steeds uitdagender vragen van de klanten. Daar zijn geen standaardproducten en -oplossingen voor te koop en dat vraagt van Hydro West die zelf te leveren en te ontwikkelen, wat de vraag ook is.’’

Binding met West-Friesland

Winfred Wester benadrukt de verbinding met de regio: “Veel mensen kennen ons wel van de commentaarwagens die we voor evenementen als de Tour de France leveren. Men zou bijna vergeten dat we als  technische groothandel zes dagen per week open en bereikbaar zijn voor onze collega-ondernemers in West-Friesland. Onze West-Friese roots zijn heel belangrijk voor ons. Onze aanwezigheid op het gala onderstreept onze verbondenheid met de regio en vice versa. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van ondernemend West-Friesland.”

Meer informatie vindt u op www.hydrowest.nl