Waardering voor het West-Friese doorzettingsvermogen

Als trotse partner draagt BaanBereik het Westfries Ondernemersgala al jaren een warm hart toe. Reden te meer om met het voltallige team acte de présence te geven op de sprankelende lustrumeditie. Vanwege hun taken in de organisatie had het gala voor directeur/eigenaar Mona Roorda en marketingmedewerker Nika Langedijk een extra bijzondere lading.

‘Mijn rol als bestuurslid van het gala ervaar ik als een erebaan, waarbij ik een grote trots voel voor de vele mooie bedrijven in de regio. Ik denk dat er juist door de heftige tijden die veel ondernemers in de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, veel initiatieven en innovaties zijn ontstaan. De houding van “schouders eronder en doorgaan” is tekenend voor West-Friesland. In de laatste twee jaar hebben we bij BaanBereik gesprekken gehad met klanten waar we al tien jaar zaken mee doen, met meer diepgang dan ooit tevoren. Alles wat er gebeurde tijdens de lockdowns, de financiën die onder druk stonden en hoe je elkaar in moeilijke tijden kunt helpen, zijn onderwerpen die ter tafel zijn gekomen. Het heeft de relaties met onze opdrachtgevers enorm versterkt’, vertelt Mona met een gulle lach.

Enthousiaste betrokkenheid

Toen Nika het team van BaanBereik drie jaar geleden kwam versterken, maakte ze ook meteen kennis met het gala en alles wat er bij de organisatie komt kijken. ‘Het is een dynamische taak om het bestuur daarbij te ondersteunen. Bij deze editie was ik van het begin tot het einde betrokken. Ik kijk met een voldaan gevoel terug op de marketingactiviteiten, de coördinatie van de galakrant, het onderhouden van de contacten met de sponsors en de genomineerden, het notuleren bij de meetings en het maken van de draaiboeken. Ook was het voor mij een goede manier om nader kennis te maken met de mensen achter de directeuren, ondernemers en beslissers die zijn betrokken bij het gala. Mijn naaste omgeving is ontzettend trots op het steentje dat ik eraan heb mogen bijdragen en ik heb met volle teugen van de happening genoten’, glundert ze.

Ondernemers met karakter

Boutiquehotel en restaurant Ysbrantsz en Hotel Snouck van Loosen zijn sterke voorbeelden van genomineerden die in een loodzware periode zijn gestart. Directeur/eigenaar Annemiek van Leeuwen: ‘Het is een bijzonder teken dat twee prachtige bedrijven uit de branche die de zwaarste klappen kreeg, in de nominatielijst van de Van der Valk Publieksprijs staan. Nieuwe ontwikkelingen doorzetten onder moeilijke omstandigheden, is iets dat de echte ondernemer kenmerkt. In deze contreien zijn we nog steeds een beetje nuchter, maar hoe mooi is het om deze ondernemers en hun mensen op het gala in het zonnetje te zetten en te kunnen ontmoeten? Dit zijn precies de redenen waarom we bij BaanBereik graag partner van het gala zijn.’ 

baanbereik.nl