‘Wij willen impact maken waar dat kan’

Koffie van topkwaliteit, unieke service, maar wél een nuchtere Westfriese mentaliteit. Koffie van Hoorn heeft een duidelijke visie waar het gaat om impact maken, niet alleen met het leveren van vers gebrande koffie, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Mede-eigenaar Wouter Kunst vertelt over hun goed doordachte totaalpakket.

‘We zijn in het voorjaar van 2019 gestart. Corona dwong ons snel te schakelen met de leveringen aan de horeca en bedrijven én met onze eigen schenkerij. Nu kunnen we eindelijk een normaal jaar draaien. Dat geldt voor de meeste bedrijven. Met goede koffie maak je een goede eerste indruk op je bezoekers en houd je je personeel tevreden. En om ondernemers te ontzorgen leveren we niet alleen de koffie, maar ook goede machines en zaken als suiker en melk. Wij zijn uniek in onze service in combinatie met de kwaliteit van de koffie. Deze branden we iedere dag zelf en dat proef je.’

Kwaliteit en duurzaamheid

‘Goede inkoop is cruciaal. De kwaliteit van de koffiebonen bepaalt de kwaliteit van het eindproduct. Na het branden verpakken we de koffie zoveel mogelijk in onze eigen herbruikbare koffieblikken. Deze hebben we in drie formaten. Wanneer het blik (bijna) leeg is, brengen we nieuwe koffie en nemen we het lege blik mee. Een beetje het melkbusprincipe van vroeger. Zo verkleinen we de afvalberg én besparen we onszelf tijd. Wat we besparen op zakken en etiketten doneren we aan Stichting Trees for All. Inmiddels zijn namens ons al 359 bomen geplant. Zo compenseren we de uitstoot van ons product zoveel mogelijk.’

Transparant en eerlijk

‘We werken niet met abonnementen. Bedrijven kunnen bij ons bestellen wat ze nodig hebben. Wanneer je via ons een koffiemachine leaset, bestel je de koffie wel vast bij ons. We willen eerlijk en transparant zijn. In het contact met klanten, maar ook over ons product. We kopen in via een gespecialiseerde importeur: Greencof B.V. in Hoorn. De koffiebonen zijn waar mogelijk gecertificeerd ingekocht (biologisch, fairtrade, RFA). Administratieve druk maakt echter dat veel uitstekende koffie in origine niet gecertificeerd wordt. Dan is de koffie wel biologisch en eerlijk geproduceerd, maar kun je dat niet uitdragen. Daarom kiezen we ervoor om voornamelijk impact te maken waar we dat wél kunnen doen. Zoals met onze koffieblikken en de bomen die we planten. Én met onze vers gebrande koffie natuurlijk!

Wil je Koffie van Hoorn op de zaak? Vraag een proefpakket aan via de website en ontdek het gemak én de smaak van kwaliteit.

koffievanhoorn.nl