Startende ondernemers optimaal voorbereiden op de start van hun eigen bedrijf. Dat is sinds 2017 in West-Friesland de inzet van Stichting Startersloket. De deskundige, onafhankelijke en toegankelijke kennisorganisatie is het verlengstuk van de ondernemersdienstverlening van de 7 West-Friese gemeenten. Sinds de start hebben ruim 2.000 starters aan trainingen deelgenomen.

Klankbord

Het Startersloket is er voor iedereen met plannen om te gaan ondernemen. Van jong tot oud, van scholier tot werkzoekende. Ondernemen is populair maar zeker ook in deze tijd niet zonder risico’s. Een goede voorbereiding lijkt dan ook belangrijker dan ooit. De West-Friese gemeenten onderschrijven dit en hebben met het Startersloket een perfecte aanvulling op hun ondernemersdienst verlening. Startende ondernemers krijgen een onafhankelijk klankbord aangeboden en gaan zodoende beter voorbereid van start. Met het Startersloket steunt de regio hun inwoners op praktische wijze in voorbereiding op én tijdens het ondernemerschap. Daarin zit dan ook de toegevoegde waarde.

Initiatiefnemer Joeri Goede: “We werken sinds 2017 succesvol samen met de regio West-Friesland om een gezond startersklimaat te realiseren. De gemeenten hebben met deze dienstverlening een platform, dat startende ondernemers bijstaat met nieuws, een uitgebreide kennisbank, handige rekentools, gratis downloads, blogs en interviews met andere ondernemers. Bovendien kunnen alle inwoners tijdens kantooruren contact opnemen met onze specialisten. Vaak is een kort adviesgesprek al voldoende om de (startende) ondernemer weer op weg te helpen.”

Gratis online trainingen

Iedere inwoner van West-Friesland kan kosteloos deelnemen aan het trainingsaanbod. Maandelijks staat er een online training op het programma waarbij er onderwerpen worden behandeld die belangrijk zijn voor de startende ondernemer. De inhoud varieert en sluit aan bij de wensen en behoeften van ondernemers uit de regio. Benieuwd naar het programma komend voorjaar? Kijk voor alle informatie op westfriesland.startersloket.nl/agenda.

Toekomstbestendig ondernemersklimaat

De West-Friese gemeenten kijken ook vooruit! De starter van nu is de succesvolle ondernemer van de toekomst. Een goed startersbeleid draagt op termijn bij aan een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat. Maar ook de gevestigde ondernemers worden niet uit het oog verloren.