Regelmatig speurt de redactie van Westfriese Zaken het internet af op zoek naar leuke wetenswaardigheden en interessante feiten. De leukste ‘wist-je-datjes’ worden geplaatst in de rubriek: ‘Wist je dat…?’

Het toilet is vaak één van de weinige ruimtes op kantoor die privacy biedt, maar deze ruimte wordt niet alleen voor de ‘klein en grote boodschappen’ gebruikt. Werknemers vinden het toilet een ideale locatie om bijvoorbeeld te sms’en of whatsappen (12%). Ook wordt het kleine kamertje zo nu en dan gebruikt om frustratie af te reageren (6%). Drie procent geeft zelfs aan soms even uit te huilen op het toilet. Daarnaast wordt de ruimte gebruikt privégesprekken te voeren (5%), te eten (4%) of lichamelijke oefeningen te doen (1%). Het meest opmerkelijke? Drie procent van de ondervraagden gebruikt het toilet zo nu en dan om energie op te doen door middel van een powernap.

Onderzoek
Deze gegevens zijn afkomstig uit een onderzoek uitgevoerd door United Minds in opdracht van SCA. Het onderzoek biedt nieuwe inzichten over de houding van mensen over openbare en werk gerelateerde hygiëne. In totaal werden er 13.492 respondenten, afkomstig uit 13 landen, ondervraagd.