MEDEMBLIK – De drie onafhankelijke juryleden die de inzendingen voor de Award Duurzaam Ondernemen van de gemeente Medemblik gaan beoordelen zijn bekend! Martijn Grosmann (projectleider AgriTech Campus), Rian van Dam (programmamanager Green Port) en Arjan Jansma (duurzame innovatie agrarische sector Kamer van Koophandel) vormen met zijn drieën de jury.

Het is voor de derde keer dat de gemeente Medemblik een award voor duurzaam ondernemen uitreikt. Met deze award drukt de gemeente zijn waardering uit voor ondernemers die duurzame maatregelen nemen. Elk jaar wordt er een ander thema rondom de uitreiking gekozen. In 2014 staat de Award Duurzaam Ondernemen in het teken van agribusiness.

Agribusiness
In totaal telt Medemblik ruim 700 agrarische bedrijven, die werk bieden aan 3700 mensen. Dit komt neer op bijna 20 procent van de totale werkgelegenheid van Medemblik. Medemblik heeft de grootste hoeveelheid agrarisch terrein van de hele regio. Niet zo gek dat de agribusiness een belangrijke pijler is voor de Medemblikker economie. Bloembollen, zaden en groente die in Medemblik verbouwd worden gaan de hele wereld over.

Meedoen!
Ondernemers met een agrarisch bedrijf die op een duurzame manier producten telen, worden opgeroepen zich aan te melden. Dit kan nog tot en met 19 oktober! Aanmelden kan via miranda.laan@medemblik.nl De spelregels en een inschrijfformulier staan op www.medemblik.nl onder het kopje Duurzaam Medemblik.

Winnaars
Eerdere edities werden gewonnen door Floattech/ESTechnologies (2012) en Vitasys (2013). FLoattech/ESTechnologies ontwikkelde een batterij die nauwelijks capaciteitsverlies kent en zeer snel kan worden opgeladen. Vitasys onderscheidt zich met het aanbieden van een digitale infrastructuur aan klanten, waardoor er minder autokilometers en minder CO2 worden aangemaakt.

Duurzaam Medemblik
Onder het motto ‘Duurzaam Medemblik’ vraagt de gemeente aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energieverbruik. De gemeente zet zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren. Want energiebesparing leidt tot geldbesparing en levert een positief milieurendement op. De gemeente is ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen en succesvol ondernemen samengaan.