Regelmatig speurt de redactie van Westfriese Zaken het internet af op zoek naar leuke wetenswaardigheden en interessante feiten. De leukste ‘wist-je-datjes’ worden geplaatst in de rubriek: ‘Wist je dat…?’

Eén op de drie consumenten geeft op een zomerse dag meer uit dan anders. Ruim vier op de tien consumenten geven de gehele zomer meer uit dan in andere jaargetijden. Ook het consumentenvertrouwen wordt beïnvloed door het weer.

Nederlanders zijn in de zomer positiever dan in andere jaargetijden. Het weer heeft invloed op zowel de uitgaven als de stemming. Dit blijkt uit een onderzoek van ‘ING Vraag van Vandaag’ onder zo’n 60.000 respondenten. Volgens cijfers van het CBS geeft een huishouden gemiddeld genomen echter elk kwartaal ongeveer evenveel uit. Veel uitgaven als huisvesting, verzekering en voeding zijn ongeveer elke maand gelijk. Toch is het niet gek dat de meeste mensen denken in de zomer het geld meer te laten rollen. In dit jaargetijde trekt men relatief vaak de portemonnee. Er wordt meer uitgegeven op vakantie en relatief gezien wordt er meer kleding gekocht en meer geld uitgegeven in de horeca.