REGIO – Ook dit jaar vindt het Westfriese Ondernemersgala plaats en wel op donderdag 13 februari in Schouwburg Het Park te Hoorn. Tijdens dit feestelijke gala wordt onder andere de Rabobank Publieksprijs uitgereikt. Daarnaast worden ook de Westfriesland Méér prijs en de WBG Runner Up prijs uitgereikt.

De Rabobank Publieksprijs is een blijk van waardering voor organisaties die op hun eigen unieke wijze een positieve bijdrage leveren aan onze regio. Iedereen kan meebeslissen wie de winnaar wordt  door te stemmen. Stemmen is mogelijk tot en met 31 januari 2014 op de website van het Westfriese Ondernemersgala. Dit jaar zijn Dorcas, het Westfries Museum en de stichting 40 MM door de onafhankelijke jury genomineerd voor de mooie prijs.

Dorcas
Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede. Sinds 1980 werkt Dorcas aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa en Afrika. Hierbij mag ze rekenen op het enthousiasme van duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs in Nederland. Samen met lokale kerken en partnerorganisaties ondersteunt Dorcas drie vormen van hulp: Duurzame ontwikkeling, Sociale zorg en Rampenmanagement.

Stichting 40 MM
De Stichting 40MM is een non profit organisatie, die jaarlijks d.m.v. een sponsorwandeltocht geld inzamelt voor duurzame kleinschalige projecten in minder ontwikkelde landen. De mensen stimuleren we daar zelf mee te werken aan de opbouw van hun dorp. De opbrengst komt 100 % terecht! Deze projecten worden via Westfriese werkgroepen aangevraagd bij de stichting 40MM. Tevens wordt er op sommige locaties door de bevolking daar “Wereld Wijd Wandelen” georganiseerd, welke ook wordt gesponsord door onze Stichting. Het afgelopen jaar hebben we 18788 mensen in beweging gebracht!

Westfries Museum
Bewaren om te delen. Dat is de ziel van het Westfries Museum. Al 130 jaar bewaart en verzamelt het museum voorwerpen die de rijke geschiedenis van Westfriesland vertellen. En dat in een gebouw dat zelf deel is van dat verhaal. Maar bewaren is geen doel op zich. Het museum wil zijn schatten vooral delen. Met zo veel mogelijk mensen. Op een heel eigentijdse manier, die verrast en nieuwsgierig maakt en inspeelt op wat er leeft. Ook omdat het museum daarbij de samenwerking zoekt is het een levendig onderdeel van de samenleving, een echt visitekaartje voor Westfriesland.

Op de website van Stichting Ondernemersgala Westfriesland kun je de promotiefilmpjes van de genomineerden bekijken.