Goed nieuws voor uitzendkrachten! De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is afgelopen december met twee procent gestegen ten opzichte van 2012. Dit blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU.

In de laatste vier weken van het jaar nam het aantal werkuren van uitzendkrachten in de administratieve sector zelfs met vier procent toe ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Ook in de technische sectoren en in de industrie namen de uitzenduren toe. ‘In de laatste weken van het jaar is er over het algemeen altijd meer werk. Dat zie ik in ons geval in de branche van transport en logistiek ook. Er is dan meer vraag naar bijvoorbeeld productiemedewerkers of vrachtwagenchauffeurs’, vertelt Duncan Renses van uitzendbureau De Band aan Westfriese Zaken.

De uitzendmarkt vertoont sinds het najaar weer tekenen van herstel. Voor die tijd nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 af. ‘Ook wij merken dat functies in bijvoorbeeld de technische sector de laatste tijd weer beschikbaar komen. Daarnaast merken wij ook dat er steeds meer vraag is naar mensen met een logistieke of industriële achtergrond’, aldus Luba Uitzendbureau.