De economie lijkt zich te herstellen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de Nederlandse economie 2013 namelijk duidelijk beter afgesloten dan 2012.

Eind 2012 zat de economie nog diep in de fase van laagconjunctuur. Er stonden nog dertien van de indicatoren die het CBS gebruikt om de stand van de economie aan te duiden in het rood. In april en mei 2013 bereikte de laagconjunctuur zijn diepte punt. Later dit jaar vond er een omslag plaats. Eind 2013 stonden er nog maar zes van de indicatoren op rood. Onder andere het oordeel van industriële ondernemers over de ontvangen orders, het consumentenvertrouwen en het producentenvertrouwen verbeterden aanzienlijk.

Arbeidsmarkt
Met de arbeidsmarkt ging het daarentegen slechter. De werkgelegenheid nam verder af. Ook met uitzenduren en de vacatures ging het eind vorig jaar niet goed. De uitvoer, consumptie en het bruto binnenlandsproduct stonden eind 2013 nog in het rood.

Economie trekt aan
Het CBS verwacht dat de economie dit jaar nog verder aantrekt. Wel blijft de omvang nog ver achter bij het niveau van voor de crisis.