MEDEMBLIK – Gemeente Medemblik wil haar regionale verzorgingsfunctie in West-Friesland versterken. Dit wil de gemeente onder andere doen door meer nadruk te leggen op recreatief winkelen in de binnenstad en het versterken van het winkelaanbod in de dagelijkse goederen. Er ligt een initiatief van Blaue Ente Invest tot het realiseren van meerdere grootschalige detailhandelsvestigingen en een speelparadijs op de locatie Randweg7/ Overleek 12. Dit schrijft Medemblik Actueel op haar website.

Ook Action heeft plannen om een Action XL in Medemblik én een opleidingscentrum voor haar personeel te openen. Daar deze niet passen in de historische binnenstad van Medemblik, wenst de gemeente mee te werken aan het situeren van deze vestigingen op de locatie Randweg 7/Overleek 12. Er is een nieuw bestemmingsplan voor de gronden nodig om de ontwikkeling mogelijk te maken.

Randweg 7/Overleek twaalf, met een ligging aan de rand van het bedrijventerrein Overleek/Almere, kan worden gezien als overgangsgebied tussen het woongebied van Medemblik en het bedrijventerrein. Het terrein ligt op dit moment braak voor de beoogde ontwikkelingen.

 

Bron: Medemblik Actueel