CG Selecties uit Hoogkarspel heeft vrijdag 21 december maar liefst €5076,- ingezameld voor Stichting Merakel. Het bedrijf zette een grootse inzamelingsactie op touw en werd hierbij door verschillende lokale middenstanders gesteund.

Alle werknemers van CG Selecties hebben zich de afgelopen vier weken ingezet voor het goede doel. ‘We wilden iets doen voor de mensen om ons heen,’ vertelt operationeel manager Jelle Klein. ‘Onze klanten bevinden zich met name in de Randstad, maar onze medewerkers komen vooral uit de streek. De keuze viel dan ook snel op Stichting Merakel uit Lutjebroek.’ Deze stichting zet zich in voor ouders die een kind hebben met een beperking en dat daardoor meer dan gebruikelijke zorg vraagt. De stichting biedt onder andere ondersteunende begeleiding en dagopvang.

Meerdere acties
CG Selecties initieerde meerdere acties ten behoeve van goede doel. Zo zijn er onder andere van deur tot deur appelbeignets verkocht. ‘Daarnaast hebben we maaltijden verkocht, zoals boerenkool en hutspot. De groenten die hiervoor gebruikt werden konden we bij lokale middenstanders inkopen voor een lagere prijs. Onze eigen medewerkers hebben de maaltijden bereid.’

Stands op de markt in Hoogkarspel
Ook andere ondernemers waren bereid te helpen. Zo stelde Paul Jong uit Hoogkarspel belangeloos 200 bloemen beschikbaar. Deze bloemen werden afgelopen vrijdag op de markt in Hoogkarspel verkocht. ‘We hebben contact gehad met de gemeente en kregen een aantal stands op de markt toegewezen. Hier werden onder andere de bloemen, maar ook kussens outletkinderkleding verkocht. Van de opbrengst van de kinderkleding ging 40 procent naar de Stichting Merakel,’ aldus Jelle.

Loterij
CG Selecties organiseerde tevens een loterij. Voor € 2,50 kon men een lootje kopen, waarmee diverse prijzen te winnen waren. ‘Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door onder andere lokale ondernemers. Zo werden er bijvoorbeeld bonnen van een schoonheidsspecialist uit Grootebroek en een restaurant uit Enkhuizen verloot.’

De inzamelingsactie is meer dan geslaagd, er is een mooi bedrag voor de Stichting Merakel opgehaald. De stichting wil met de opbrengst nieuwe snoezelapparatuur aanschaffen. Met deze apparatuur kunnen de kinderen relaxen en tot rust komen.