REGIO – Werkgevers in de bouw roepen vanaf vandaag de bonden op om opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan voor een nieuwe cao. ‘Onderhandelen is de beste vakbondsactie,’ luidt het moto. Naar aanleiding van de oproep lanceren Bouwend Nederland, de AFNL, de NVB en de Vereniging van Waterbouwers de website www.bouwcao.nl .

‘Op de website kan iedereen er meer over lezen, onze video bekijken en zijn mening geven over een nieuwe cao voor de Bouwnijverheid. We rekenen op de interesse en de bijdrage van werknemers en werkgevers. Maar iedereen die zich betrokken voelt bij de bouw, kan hier meer lezen en z’n zegje doen,’ aldus George Raessens, voorzitter van de cao-onderhandelingsdelegatie van de werkgevers.

Sinds 1 januari dit jaar is er geen cao voor de Bouwnijverheid meer. Sinds half december praten werkgevers en bonden niet meer met elkaar, omdat de vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen eerst een tussen-cao willen, maar zonder enige vernieuwing. En dat is voor werkgevers nou juist de voorwaarde voor zo’n tussenstap.