HEM – Na een verbouwing van een halfjaar hebben Marco en Debby van der Aarde afgelopen week hun Rijwielhuis in Hem geopend. Aan De Volharding 4 op het bedrijventerrein Zuiderkogge hebben zij een prachtige fietsenwinkel ingericht.

‘Mijn man heeft al 25 jaar ervaring in de branche, bij verschillende bedrijven in de regio. Hij heeft zo’n 20 jaar in een brommerzaak gewerkt en de afgelopen jaren sleutelde hij ook bij Dave Tweewielers aan de Westerblokker’, vertelt Debby aan Westfriese Zaken.

Sinds 2010 had het stel aan huis een bescheiden winkeltje opgezet. ‘Overdags werkte mijn man voor een werkgever en in de avonduren was hij thuis bezig met zijn eigen winkeltje. Op een gegeven moment stond de tuin vol met fietsen en hebben we de knoop doorgehakt om samen full-time met de eigen zaak verder te gaan. Het werd gewoon te druk om dit ‘erbij’ te doen’, vertelt Debby.

Het stel streeft ernaar alle fietsers van een gezin te kunnen bedienen. ’We hebben eigenlijk alles, van kinderfietsen tot e-bikes. We hebben verschillende merken, waaronder Puch, Giant en Pointer. Alleen de sectie brommers ontbreekt nog, maar dat is een andere tak van sport’, vertelt Debby. Met de opening van Het Rijwielhuis heeft de dorpskern Venhuizen/Hem sinds tijden weer een eigen fietsenzaak.