Regelmatig zet Westfriese Zaken ondernemers in de spotlight door ze vijf interessante en prikkelende vragen te stellen. Deze keer is het de beurt aan Niek Zuidhoff, die individueel en samen met zijn partner Anita Muijlwijk onder andere events organiseert. Niek en Anita zijn bijvoorbeeld – samen met Gert Van der Valk en Barbara van Ee –  initiatiefnemers van Haringparty Hoorn ,welke 18 juni plaatsvindt in Van der Valk Hotel Hoorn.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het vak?
In het vak van zakelijke events zijn de volgende ontwikkelingen op dit moment het belangrijkst:
• De inzage in de waarde van een event wordt steeds belangrijker. De waarde kan moeilijk in geld worden uitgedrukt, maar wel in data en organisatie brede doelstellingen.
• Informatie wordt steeds meer persoonlijker, Lezers scannen het internet naar informatie die voor hen relevant is. Dit in acht nemend, is kort en bondig communiceren een must.

• De populariteit van mobiele websites zal blijven groeien. Dit heeft alles te maken met het vluchtige gedrag, een app downloaden die onvoldoende toevoegt is geen optie meer
• Business clubs en mini-netwerken schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast de zakelijke inhoud zorgt entertainment bijvoorbeeld gecombineerd met wellness voor ontspanning.

Kortom; een event is dus niet een losstaande gebeurtenis waar je direct de ROI uit moet zien te halen. De waarde van een event is veel hoger wanneer zowel de marketing-, communicatie- en salesafdeling betrokken zijn en hun eigen doelstellingen bepalen. Dan is er een werkelijke schat aan informatie uit te halen die uiteindelijk veel meer waard is dan de korte termijn ROI van het event zelf.

Wilde je altijd al ondernemer worden?
Ja, echter kwam er steeds een ‘ja maar’ achteraan en ‘ja maar’ is gelijk aan ‘nee’. Sinds 1 januari de stap genomen om fulltime te ondernemen, individueel en samen met mijn partner Anita Muilwijk.

Als je het over mocht doen dan?
Had ik ervoor gekozen veel eerder in het diepe te springen in plaats van vertrouwd in het ondiepe te blijven dobberen

Wat is het hoogtepunt geweest in je carrière?
Iedere dag is een hoogtepunt als je je beseft dat je gezond bent en je mag en kan ondernemen zonder beperkingen van je gezondheid.

Wat zijn je ambities?
Om samen met mijn partner Anita Muijlwijk op een creatieve manier samen met anderen events te organiseren, waarbij de bezoekers huiswaarts keren met een ‘feelgood’ gevoel. Daarnaast onze huidige activiteiten Relax op Texel, RelaxXXL, stemacteren, DJ werk en ons nieuwste bedrijf Sheepangels te continueren en gestaag te laten groeien.