HOORN – Al ruim 80 jaar is Van den Berg’s Banketbakkerij een begrip in Hoorn en omgeving. Vrijwel alle producten worden met de hand gemaakt. De ingrediënten die gebruikt worden, zijn van de beste en hoogste kwaliteit. Niet zo gek ook dat Van den Berg’s Banketbakkerij is uitgeroepen tot winnaar van de ‘Lekkerste Slagroomschnitte’.

Van den Berg’s Banketbakkerij is al heel wat jaren lid van Heerlijk & Heerlijk, hét gilde van de betere banketbakkers. Door heel Nederland zijn er tientallen banketbakkerijen aangesloten bij het gilde. ‘Regelmatig worden alle banketbakkers die zijn aangesloten bij Heerlijk & Heerlijk beoordeeld op product- en organisatiekwaliteit. Dat gebeurt zo’n 8 tot 10 keer per jaar’, vertelt Marion Klouwers, die samen met haar man Rein, trotse eigenaar is van Van den Berg’s Banketbakkerij. ‘Er worden dan producten opgehaald en daar word je als banketbakkerij op beoordeeld. Tijdens de ledenvergadering worden de winnaars bekendgemaakt.’

‘Geen toeval’
Dit jaar kwam de slagroomschnitte van Van den Berg’s Banketbakkerij als lekkerste uit de bus. ‘Onze slagroomschnitte kreeg als cijfer een 8,25′, vertelt Marion trots. In 2008 werd Van den Berg’s Banketbakkerij ook uitgeroepen tot winnaar van de ‘Lekkerste Slagroomschnitte’. ‘Dat kan geen toeval zijn’, lacht Marion.