REGIO – Bij een toekomstige herziening van het belastingstelsel moet er gekeken worden of de loonkosten van werknemers uit lagere loonschalen omlaag kunnen. Dit zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een toespraak tijdens de Week van de Ondernemer.

Asscher vindt dat er gestreefd moet worden om het voor werkgevers in het MKB aantrekkelijker te maken om mensen in dienst te nemen. De minister reageert hiermee op de oproep van minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën), die begin maart opriep om het huidige belastingstelsel te herzien.

Toekomstmuziek
Een woordvoerder van minister Asscher heeft uitgelegd dat het nog niet concreet is hoe de loonkosten verlaagd zouden kunnen worden, ‘Het is nog toekomstmuziek. De minister zegt dat als we een herziening gaan doen, dat we hier dan naar moeten kijken.’ Volgens Asscher willen ondernemers winst maken en graag groeien, persoonlijk maar ook door andere mensen aan het werk te helpen. De minister meent dat het MKB de banenmotor van Nederland is.

Minister van werkgelegenheid in plaats van werkloosheid
Asscher verwacht dat de werkgelegenheid in 2015 beter wordt. Hij hoopt weer minister te worden van werkgelegenheid in plaats van werkloosheid. Hij stelt verder dat Nederland zware jaren achter de rug heeft maar dat het de goede kant op lijkt te gaan. Volgens hem wordt er meer geëxporteerd en is er een voorzichtige economische groei, waar de ondernemers van gaan profiteren.

 

Bron: Nuzakelijk.nl