REGIO – Op 7 mei strijden 30 genomineerden om de titel ‘Beste Onderneming Noord-Holland 2013/2014’ tijdens de Ondernemersverkiezing Noord-Holland. Ook twee West-Friese bedrijven zijn in de run voor deze titel. Simon Loos uit Wognum en Abovo Media bv uit Hoorn zijn beide genomineerd in de categorie MKB Groot (50+ medewerkers).

Het is inmiddels de achtste keer dat de Ondernemersverkiezing Noord-Holland plaatstvindt. Volgens de organisatie is het een ‘belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken’.

Categorieën
Ondernemingen konden zich tot januari aanmelden of worden voorgedragen. Op basis van een aantal criteria vond er een eerste selectieprocedure plaats. Vervolgens heeft een team van deskundigen de ondernemingen bezocht. Na dit bezoek heeft de jury tien bedrijven per categorie (MKB Groot, MKB Midden en MKB Klein) genomineerd. Op 7 mei strijden dus 30 genomineerden om de titel. Uit de West-Friese regio zijn Simon loos en Abovo Media bv genomineerd.

Prijzen
De jury, die de genomineerden en de winnaars selecteert, is samengesteld uit prominenten uit het Noord-Hollandse bedrijvenleven. Gedeputeerde Jan van Run is de voorzitter van de jury. De winnaar krijgt de titel, welke volgens de organisatie ‘de erkenning voor ondernemerschap in de provincie’ is en een prijzenpakket ter waarde van €5.000. De genomineerden maken tevens kans op de publieksprijs. Via de website van Ondernemingsverkiezing Noord-Holland kan het publiek zijn stem uit brengen.