REGIO – VNO-NCW is in gesprek met meerdere openbaarvervoerbedrijven over een collectief ov-contract. Op deze manier wordt het openbaar vervoer aantrekkelijker voor werkgevers. Dit schrijft VNO-NCW op haar website.

‘We merken dat het de laatste jaren voor ondernemers onoverzichtelijker is geworden, nu er zoveel meer ov-partijen zijn bijgekomen,’ aldus de ondernemingsorganisatie die pleit voor de mogelijkheid van een makkelijke collectieve inkoop.  Werkgevers zouden aan één loket zaken moeten kunnen doen voor het vervoer van al hun werknemers. En ook voor de werknemers moet het gemakkelijk zijn. Met één kaart zouden zij overal moeten kunnen reizen en bijvoorbeeld ook een fiets kunnen huren of stallen. Het VNO-NCW denkt dat de ov-chipkaart genoeg mogelijkheden biedt om dit te realiseren.

Ook met oog op het Energieakkoord wil VNO-NCW openbaar vervoer aantrekkelijker maken. Daarnaast is auto’s uit de spits halen en files verminderen al langer een gezamenlijk streven van werkgevers en beleidsmakers. Een collectieve inkoop zou volgens het VNO-NCW zorgen voor een aantrekkelijke prijs voor werkgevers en werknemers. Hierdoor wordt het openbaar vervoer nog aantrekkelijker gemaakt als alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer.