BOVENKARSPEL – Dinsdag 27 mei tekenden CNB-directeur Leo van leeuwen en wethouder Bart Nootebos een intentieovereenkomst waarmee de revitalisering van het bedrijventerrein aan de Veilingweg in Bovenkarspel een feit moet worden. Dit meldt het Noordhollands Dagblad. 

Het 130.000 m2 grote terrein wordt in drie fasen ontwikkeld. Er wordt begonnen met het achterste, en tevens het oudste, deel. Op het terrein waar nu gemiddeld zestien mensen werken, hoopt Nootebos straks werkgelegenheid voor veel Stede Broecers en mensen van daarbuiten te realiseren. Als het aan Nootebos en van Leeuwen ligt, vestigen zich op het terrein van de CNB langs de veilingweg straks namelijk  allerlei bedrijven .In de toekomst zullen de activiteiten van de CNB in de voorste, nieuwste hallen plaats vinden. De CNB investeert miljoen en hoopt die terug te verdienen met de verkoop van kavels voor bedrijven. De gemeente heeft  € 500.000 aan subsidie geregeld voor de start van het project.

Mooi en goed bereikbaar
Nootebos verwacht met de herinrichting een impuls voor Stede Broec. Hij ziet mogelijkheden voor de productie en zakelijke dienstverlening. Volgens Nootebos is het een mooi en goed bereikbaar gebied om je bedrijf te vestigen.

Vaarroute
In de komende periode worden de plannen concreet gemaakt, vervolgens begint de sloop, het bouwrijp maken en het aanleggen van de infrastructuur. Ook wordt er onderzocht of de recreatieve vaarroute (Veilingweg-Roode Hert) weer kan worden doorgetrokken. ‘Het is de oorspronkelijke vaarroute die al tientallen jaren geleden is opgeheven. Voor passanten en toeristen is het een aanwinst als de route in ere wordt hersteld,’ aldus Nootebos

Bron: Noordhollands Dagblad