REGIO – Nederlanders zijn zeer positief als het gaat om het welzijn dat we op kantoor ervaren. Met een 6,8 gemiddeld oordeelt de Nederlander het positiefste onder alle ondervraagden. Bijna de helft van de ondervraagden vindt zijn kantooromgeving gezellig, slechts 22 procent vindt zijn werkomgeving stressvol. Dit blijkt uit onderzoek van Steelcase, dat onder 7000 kenniswerkers van grote bedrijven in tien verschillende landen is uitgevoerd.

Nederland scoort van alle landen het beste als het gaat om de grootte van de werkplek, maar liefst 81 procent beoordeelt deze positief. Ook scoort ons land het beste als het gaat om werkatmosfeer (82 procent positief) en kantoormeubilair (79 positief. Meer dan de helft van de Nederlandse kenniswerkers geeft aan dat ze uit meerdere soorten werkplekken kunnen kiezen. We kunnen ons ook goed concentreren, maar liefst 70 procent geeft aan dat ze geen concentratieproblemen hebben.

Nederland eindigt op de derde plek als het gaat om de mate waarin de ondervraagde vindt dat zijn bedrijf bij hem past en aansluit bij zijn levensstijl. Bijna driekwart voelt een bepaalde verbondenheid met het bedrijf waarvoor hij werkt en met de cultuur van het bedrijf.

 

Bron: Managersonline.nl