REGIO –  Na een succesvolle eerste editie in 2014 vindt dit jaar van 22 tot en met 25 september voor de tweede keer het evenement Seed meets Technology plaats. Maar liefst 30 bedrijven laten tijdens dit event hun innovaties zien aan nationale én internationale professionals in de zaadsector, internationale wederverkopers van zaden en aanverwante producten, toeleveranciers en telers.

Vorig jaar namen Proeftuin Zwaagdijk, Seed Processing Holland, Leba en Incotec initiatief tot het organiseren van deze specialistische vakbeurs in september. ‘Elk jaar in september bezoeken veel (internationale) professionals uit de zaadsector de regio vanwege de open dagen van onder andere Pop Vriend, Bejo Zaden, Syngenta, Sakata en Hazera. De initiatiefnemers van Seed meets Technology ontvingen gedurende deze periode regelmatig bezoekers en besloten hier op in te haken en gezamenlijk een open dag te organiseren’, vertelt Ronald Hand van Proeftuin Zwaagdijk, de locatie waar Seed meets Technology plaatsvindt. De organisatie noemt Seed meets Technology dan ook ‘een meetingpoint voor de diverse open dagen bij zaadbedrijven in de Seed Valley regio in dezelfde week’.

Nieuwe deelnemers
De eerste editie was een groot succes. Met vijftien deelnemende bedrijven werden maar liefst 1250 bezoekers getrokken. Dit terwijl de organisatie ‘al blij was geweest met 800 bezoekers’. Dit jaar hoopt de organisatie deze trend verder voort te zetten. Met een verdubbeling van het aantal deelnemende bedrijven tot 30, welke zelf al hun klanten en relaties uitnodigen, zou dit zeker moeten lukken. Nieuwe deelnemers dit jaar zijn onder andere Seminis, Prudac, Bakker Brothers, 30MHZ, Green Simplicity, Certhon, Data Technologies, Fond, Rolan Robotics, Agratechniek, Anadis en Iribov. Ronald: ‘Omdat Seed meets Technology een specialistische, gerichte vakbeurs is, is er veel animo onder de bedrijven. We richten ons écht op zaden en alles wat daar mee te maken heeft, zoals zaadbehandeling en zaadverwerkingsapparatuur.’

Breed programma en symposia
Voor de bezoekers bieden de dertig bedrijven een breed programma. Onder andere coatingsystemen, zaadontsmettingsproeven, rassenassortiment, geautomatiseerde fenotypering, zaadverwerking, specialistische software tot klimaatbeheersing en nieuwe teeltsystemen worden getoond. Deelnemers demonsteren hun innovaties op het proefveld en in een expositieruimte. Daarnaast worden er een aantal symposia gegeven: Next generation phenotyping in practice, Groene chemie voor zaadbehandelingen en Hydroponics. Uiteraard kunnen de bezoekers hun programma uitbreiden met een bezoek aan de andere open dagen in de regio.

Op www.seedmeetstechnology.com is meer informatie te vinden over onder andere de deelnemers, het programma en de symposia.