WEST-FRIESLAND – Op donderdag 12 februari 2015 vindt voor de 24e keer het Westfries Ondernemersgala plaats! Deze avond worden er in Schouwburg het Park drie prijzen uitgereikt. De Westfriesland Méér prijs (voor bedrijven die langer dan tien jaar bestaan), de WBG Runner Up prijs (voor bedrijven die jonger zijn dan tien jaar) en de Rabobank Publieksprijs (voor initiatieven van de overheid, semi-overheid en non-profit sector). De presentatie is in handen van Angela Groothuizen.

De bedrijven worden beoordeeld op onder andere strategie, innovatief vermogen, financieel beleid, maatschappelijke betrokkenheid en het belang van de onderneming in de regio.

Rabobank Publieksprijs
De Rabobank Publieksprijs wordt uitgereikt aan de non-profit instelling die de West-Friese samenleving de grootste positieve impuls geeft. Een onafhankelijke jury heeft al een selectie gemaakt voor het aankomende ondernemersgala. Stichting Leergeld West-Friesland, Stichting Hulpverleners respect en de Nadine Foundation zijn genomineerd. Op de website van het Westfries Ondernemersgala kan nog tot en met 31 januari gestemd worden.

Kaartverkoop
Het programma van het gala staat dit jaar in het teken van WerkSaam Westfriesland. Het belooft een mooie avond te worden. Diverse prachtige bedrijven zijn genomineerd en de jury maakt zich op voor een spannende strijd. Wie bij het Westfries Ondernemersgala aanwezig wil zijn kan kaarten à € 47,50 bestellen op de website.

Stichting Ondernemersgala Westfriesland
In 1992 nam de toenmalige BedrijfsRegio Westfriesland, een regionale samenwerkingsverband tussen overheid en bedrijf, het initiatief om een prijs voor de beste West-Friese onderneming uit te rijken. Deze uitreiking vond plaats tijdens de borrel van de toenmalige Westfriese Flora. Vanwege de grote belangstelling werd al snel in Schouwburg het Park een passendere locatie gevonden. Tot 2004 werd het jaarlijkse terugkerende evenement georganiseerd door BedrijfsRegio Westfriesland. Na de fusie met Bedrijfsregio Alkmaar tot Bedrijfsregio Noordwest-Holland werd besloten het Ondernemersgala vanuit een aparte stichting te organiseren. Zo kon de West-Friese identiteit van het evenement niet verloren gaan. Stichting Ondernemersgala Westfriesland is tegenwoordig een samenwerkingsverband tussen de zeven West-Friese gemeenten en het georganiseerde West-Friese bedrijfsleven.