HOORN – Donderdag 18 december werd in hotel Van der Valk het nieuwe boek ‘Ondernemers van dichtbij: ‘als je iets aandurft, gebeurt er iets’ gepresenteerd. Vorige week verlootte Westfriese Zaken twee exemplaren onder haar lezers. Deze werden tijdens de presentatie aan de winnaars overhandigd.

In het boek vertellen 19 succesvolle ondernemers uit Hoorn en omgeving én de wethouder Economische Zaken van de gemeente Hoorn hun verhaal. Wie zijn zij? Hoe zijn zij gekomen waar zij nu zijn? Het idee voor het boek is afkomstig van Sylvia Bakker. Met haar bedrijf ProDiCo stimuleert ze docenten, schoolleiding en jongeren om ondernemend te worden.  ‘Als je in onderwijs ondernemerschap neerzet of jongeren ondernemend wil maken, zijn voorbeelden uit de eigen omgeving belangrijk.’ Dit was voor Sylvia de aanleiding om het boek te maken. Samen met journalist/tekstschrijver Marcel van Stigt zette zij de verhalen van de ondernemers op papier. Onder andere de ondernemers achter Abovo, Schutz Mannenmode, Van der Valk, D’Oude Waegh, Restaurant Rive en Vivaldi komen aan het woord. De verhalen worden ondersteund met prachtige zwart-wit foto’s van Rianne-Broeze Noordegraaf.

Presentatie
De boekpresentatie op 18 december startte om 17.00 uur op een bijzondere wijze. Isa van der Sluis, winnares van Voice of Westfriesland, zong een lied over ondernemen.  Na deze indrukwekkende opening was het woord aan de bedenkster van het boek, Sylvia Bakker. Zij legde uit hoe zij op het idee van het boek gekomen was en hoe belangrijk het is om jongeren te stimuleren om ondernemend te zijn, hen uit te dagen en hen bewust te maken van hetgeen zij al binnen hun macht hebben.

Actie Westfriese Zaken
Aan het einde van de presentatie overhandigde Sylvia Bakker twee exemplaren van het boek aan de winnares van de win-actie van Westfriese Zaken. Eén winnares ontving exemplaren van het boek, één exemplaar voor zichzelf en één exemplaar om aan iemand te geven. Want ‘ondernemen is delen’,  aldus Sylvia. Gerline Bakker, werkzaam bij Univé, was de gelukkige winnares. Het tweede exemplaar gaf zij aan Laura de Boer. ‘Zij weet het fruitbedrijf van haar man nog meer te laten bloeien door in haar eigen bedrijf Voorfruit allerlei mooie, gezonde en vooral ook lekkere fruitproducten te vermarkten’, motiveert Gerline. ‘Het afgelopen jaar heeft zij haar onderneming flink laten groeien. En dat terwijl het een lastig jaar was. Laura is altijd ontzettend enthousiast.’

VoorFruit
Laura van Voorfruit vertelt over haar onderneming: ‘Ik koop fruit in bij verschillende West-Friese fruittelers en verkoop deze onder andere door als pakketten voor bedrijven, cadeaupakketten of fruitsappen. ‘Er zijn diverse bedrijven die een volle fruitmand op de zaak hebben staan voor hun medewerkers. Het is letterlijk een gezonde investering in je bedrijf om fruit beschikbaar te stellen. Het is toch prachtig als jouw medewerker naar huis gaat en al twee stuks fruit gegeten heeft? In de praktijk blijkt dat de medewerkers dit ook waarderen!

Écht West-Fries product
Laura vermarkt haar producten als écht West-Friese producten. ‘Wat veel mensen niet weten, is dat wij ontzettend veel goede fruittelers in de regio West-Friesland hebben. Hier moeten wij trots op zijn en we moeten dit naar buiten dragen. De kwaliteit van het fruit uit deze regio is erg hoog. Eigenlijk zou West-Friesland naast ‘SeedValley’ ook bekend moeten staan als ‘FruitValley’.

Met het boek zijn de dames ontzettend blij. Ze hopen hier veel inspiratie uit op te doen!

IMG_0044-bewerkt