REGIO – De nieuwe werkorganisatie van de zeven West-Friese gemeenten en Op/maat gaat WerkSaam Westfriesland heten. Met het grootste aantal werkzoekenden is WerkSaam Westfriesland straks dé arbeidsbemiddelaar in onze regio. Dit schrijft de gemeente Hoorn vandaag op haar website.

Per 1 januari 2015 gaan de zeven West-Friese gemeente en Op/maat samenwerken om de participatiewet uit te voeren. Nu de definitieve naamgeving bekend is, kan ook gestart worden met intensieve communicatie, zowel intern als extern. Met ingang van 1 januari verdwijnt de bekende naam van Op/maat.

Met de oprichting van WerkSaam Westfriesland kiezen de gemeenten voor een gezamenlijke en geïntegreerde organisatie en uitvoering van de Participatiewet. Op deze manier geven de Westfriese gemeenten gezamenlijk invulling aan het centrale doel ‘iedereen met arbeidsvermogen naar werk toe te leiden, regulier werk of zo regulier mogelijk werken en beschut waar het moet’. De kerntaak van WerkSaam Westfriesland is het – samen met het bedrijfsleven – zo snel mogelijk aan het werk helpen van werkzoekenden in het kader van de Participatiewet en het goed bedienen van werkgevers die op zoek zijn naar (tijdelijke) arbeidskrachten.