Op donderdagnamiddag 9 september om 16.00 uur vindt onze eerste fysieke OCW bijeenkomst van het seizoen plaats bij Saalhof Wijngaard & Restaurant in Wognum. We maken daarmee uitgebreid kennis met een klein stukje Frankrijk in deze regio.

Het nuttige wordt gecombineerd met het aangename. Voordat we starten met de rondleiding en wijnproeverij houden wij onze korte jaarvergadering tussen de druivenranken en in de historische kas uit 1902. We staan kort stil bij het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar.

Tijdens de rondleiding proef je de sfeer van de druiventeelt. Rond 1900 veranderde het boerenbedrijf in een fruitkwekerij en werden de druiven een steeds belangrijker bron van inkomsten. Vanaf 1920 bestond de druiventeelt op Saalhof uit het kweken van consumptiedruiven. Voor toen een modern bedrijf met export naar verschillende Europese landen. Via een ingenieus verwarmingssysteem werden de 6000 m2 kassen om beurten verwarmd. Enkele kassen zijn omgebouwd in een unieke en sfeervolle ontvangstruimte. De rondleiding brengt het proces van wijn maken in beeld. Ook wordt iets verteld over de historie en de verschillende druivensoorten en hun eigenschappen. We nemen een kijkje in de wijnmakerij en sluiten uiteraard de bijeenkomst af met een wijnproeverij. De eindtijd ligt rond 18.00 uur.

Kom je ook? Meld je aan via secretariaat@ocwestfriesland.nl

Introducees zijn ook welkom!