Vitasys en MIEGROUP hebben beiden hun sporen in de automatisering ruimschoots verdiend. Ook ligt binnen hun klantenkring de nadruk op educatie en retail. In juli 2019 zijn de spelers uit Zwaagdijk een samenwerking aangegaan. Door hun specifieke krachten en kennis te bundelen, kunnen MIEGROUP en Vitasys een nog beter productportfolio bieden.

Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in maatwerkoplossingen op het gebied van automatisering, beveiliging en beheer. Deze gebieden kennen een breed scala aan toepassingen. ‘Zo behoren onder meer het selecteren van de juiste hard- en software, de wettelijke ontwikkelingen op het gebied van databeveiliging, het aanleggen van wifi-netwerken en cameratoezicht tot onze specialismen.

Hetzelfde geldt voor het ontwikkelen en onderhouden van complete IT-omgevingen voor bedrijven en schoolorganisaties’, vertelt André Hundman. Met de nieuwe samenwerking ontstaat het grootste en meest allround ICT bedrijf van Noord-Holland. ‘Door onze huidige assortimenten samen te voegen, zijn wij dé partner in ICT, telefonie (VOIP) en installatietechniek. Bovendien beschikken wij over landelijke erkenningen en kunnen onze klanten hiermee kwaliteit garanderen’, vertelt Richard Munter. Waar Vitasys vooral in de hardware kant opereerde, bevond de MIEGROUP zich in diensten en installatietechniek. ‘Een van die diensten is ons volledig redundant VOIP platform. Nu KPN de ondersteuning heeft laten verlopen op ISDN, is dit belangrijker dan ooit om een solide partner in bereikbaarheid te hebben.’ 

Krachtenbundeling

André en Richard waren al jaren met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. André: ‘We hebben een goede klik en brainstormden samen graag over de uitdagingen waar we tegenaan liepen. Niet voor niets zijn we ontzettend verheugd over het feit dat wij als twee nagenoeg identieke bedrijven met onze eigen specialismes, nu eindelijk intensiever gaan samenwerken.’ Richard is het roerend met hem eens: ‘Geweldig dat we deze stap hebben gemaakt! Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar in de toekomst alleen nog maar meer zullen versterken. Door het bundelen van onze kennis zijn we samen in staat om een nog beter en completer product- en dienstenportfolio aan onze klanten aan te bieden.

Duurzame ICT

Persoonlijke aandacht voor de klant is binnen de samenwerking tevens een belangrijk speerpunt. Richard: ‘Veelal falen ICT-oplossingen omdat dit ontbreekt. Wij nemen echter altijd het menselijke aspect bij alle producten en diensten goed onder de loep, om zo het verschil te kunnen maken.’ Ook het nastreven van een duurzaam gedachtegoed geniet voor zowel Vitasys als MIEGROUP hoge prioriteit. André: ‘Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen behoort tot ons DNA. Wij waren dan ook de eerste partij in Nederland die startte met het leveren van circulaire laptops. Met de introductie van deze producten lopen wij voorop in het streven naar duurzame ICT, zonder in te leveren op prestatie of kwaliteit. Circulair Computing heeft een stevig fundament in de circulaire economie: een model waarbij de waarde van grondstoffen optimaal wordt benut en behouden blijft.’

www.vitasys.nl 
www.miegroep.nl