Laan Kozijnen uit Grootebroek bestaat 40 jaar. Uitgegroeid van werkplaatsje in Hoogkarspel tot dé vijfsterrenleverancier van kunststof- en aluminium kozijnen in Grootebroek. Klanten – tot van ver buiten West-Friesland – geven Laan gemiddeld een 9.4! “Als je slechte kwaliteit levert, praat dat hier snel rond en ben je gauw weg”, heeft oprichter Pé Laan in die veertig jaar wel geleerd: “Eerlijk duurt het langst.”

Pé Laan was ooit schilder in loondienst toen hij bedacht dat hij al dat harde werken ook voor zichzelf zou kunnen gaan doen. En zo ontstond in 1979 in Hoogkarspel de eigen zaak waarin ook zijn vrouw keihard meewerkte. Inmiddels is het bedrijf al tientallen jaren in Grootebroek gevestigd met een schitterende showroom, met oogverblindende serres (ja, die maken en leveren ze ook!) en prachtige kunststof kozijnen in alle kleuren en hoogwaardige materialen.

Gat in de markt

Al vroeg had Pé in de gaten dat er een markt was voor kunststofkozijnen. In Duitsland vond hij een leverancier die aan zijn hoge kwaliteitseisen voldeed. “Ik ben het gaan importeren. Doordat ik er vroeg bij was, bouw je een voorsprong op die anderen niet meer inhalen. Moet je eens kijken hoe mooi de uitstraling hier tegenwoordig is. Het assortiment is gegroeid van vijf naar 130 verschillende kleuren. Wij hebben hier de menselijke maat gehouden en zijn bewust niet groter dan we zijn. Zo houden we grip op de kwaliteit van de producten en de organisatie. Als familiebedrijf heb je altijd oog voor de lange termijn, de volgende generatie en continuïteit.

Hoewel zijn zoon Dennis, schoondochter Cindy en dochter Daniëlle de zaak nu runnen, doet Pé nu het woord. “Jazeker, ik werk hier af en toe ook nog wel mee. Onze kracht zit in het inleven in de klanten. Wij doen alles netjes en eerlijk. Afspraak is afspraak en geen nare verrassingen achteraf. Onze montageploegen leggen er veel eer in alles perfect op te leveren. Ik heb een hekel aan die oplichters die mensen voorschotten aftroggelen en daarna met de noorderzon vertrekken, met geld waar mensen hard voor hebben gewerkt en hebben gespaard. Dat beseffen wij maar al te goed en daarom willen wij dat onze klanten er knap bijzitten. Meestal zien we ze alleen terug als ze verhuizen, want als het geleverd is, blijft het gewoon goed.”

Jubileumdagen in september

De hele maand september2019 vieren de klanten het jubileumfeest mee en krijgen ze een leuke attentie bij opdracht. Maar sowieso is een bezoek aan de showroom aan de Bedrijfsweg 14 in Grootebroek altijd een feest. Voorpret?

www.laankozijnen.nl