In 1920 richtte Jan Groenhart aan de Gedempte Singelgracht in Purmerend een kleine houtwarenfabriek op. Boeren en tuinders wisten de zaak goed te vinden. Van kippengaas, krui- en polderwagens tot hooivorken en zeisen. Maar ook de gewone burger kon er terecht voor figuurzagen, houtsnij-artikelen en wringers. Hier werd de basis gelegd voor ons 100 jarige familiebedrijf.

In 1931 breidde Groenhart uit met een ijzerwarenwinkel op de Westerstraat, alwaar in de loop der jaren naastgelegen panden werden bijgevoegd. Begin jaren ’80 werden de eerste stappen richting de zakelijke markt gezet. Plaatselijke aannemers en aan de bouw verwante ondernemers reageerden zo enthousiast dat Groenhart binnen de kortste keren uit z’n ‘jasje’ groeide. Er werd een professioneel pand op het bedrijventerrein De Koog geopend. Na 4 jaar was dat alweer vele malen te klein en werd een ruim 4x groter pand neergezet op de Baanstee West.

Vanuit het nieuwe pand konden we uitgroeien tot een gerespecteerde bouwtechnische groothandel met 10 vestigingen in Noord-Holland. Met vestigingen in Alkmaar, Grootebroek, Heemskerk, Heerhugowaard, Purmerend, Schagen, Volendam, Westzaan, Wormerveer en Zwaag zijn we altijd bij je in de buurt.

Groenhart levert inmiddels ruim 25.000 artikelen voor de bouw aan meer dan 17.000 professionele afnemers en particulieren. Met als gevolg dat het huidige pand in Purmerend inmiddels ook te klein is. Deze zomer steken we over naar een nieuw hoofdkantoor op de Baanstee Noord. Daar hebben we straks 1.500 m2 winkelruimte, 1.000 m2 kantoren, 165 m2 werkplaats en 3.500 m2 magazijn.

100 jaar en vier generaties transformeerden ons bedrijf. Maar wat er in al die jaren niet veranderde is de passie voor het werk, persoonlijk contact en de aandacht voor kwaliteit.