Gebr. van ’t Hek uit Zuidoostbeemster is marktleider in Nederland en wereldwijd actief als allround funderingsbedrijf. De derde generatie uit dit bijzondere familiebedrijf bouwt met nieuw en schoon materieel aan een duurzame toekomst.

Van ’t Hek Groep uit Zuidoostbeemster is een allround funderingsbedrijf dat via de verschillende werkmaatschappijen wereldwijd aan projecten op het gebied van infra- en industriebouw, woning- en utiliteitsbouw, binnenstedelijke en innovatiebouw en waterbouw werkt.” Directeur Van ’t Hek Groep Ruud van ’t Hek: “De grote uitdagingen: de energietransitie, het tekort aan grondstoffen, prijsstijgingen, wet- en regelgeving en de roep om circulariteit, zijn te groot om als organisatie alleen het hoofd te kunnen bieden. Daarom zoeken we steeds vaker de samenwerking.”

Primeur: elektrische funderingsmachine

Van ’t Hek Groep nam onlangs haar eerste 100% elektrische telescoop rupskraan in gebruik. “Hiermee zetten we een belangrijke duurzame stap naar de toekomst”, zegt Ruud. Dat een dergelijke transitie tijd nodig heeft, is duidelijk. Ruud pleit als pragmaticus voor een stuk realiteitszin. “Los van het feit dat het zowel praktisch als financieel niet mogelijk is om een machinepark in een keer om te zetten in 100% emissievrije machines, is de capaciteit op het elektriciteitsnet op dit moment nog lang niet voldoende. Tot die tijd doen we er gezamenlijk alles aan om tussenoplossingen te vinden die uiteindelijk leiden tot volledig emissievrij bouwen. Onze ambitie is om het iedere dag beter te doen!”

Een steentje bijdragen

Rabobank is sinds de beginjaren een belangrijke samenwerkingspartner van het funderingsbedrijf. Richard Lengers, Relatiemanager Corporate Clients sector bouw en vastgoed bij Rabobank: “Om te beginnen zorgen we voor de financiële logistiek zodat alle betalingen en ontvangsten goed verlopen. Verder zijn we voor Van ’t Hek Groep een belangrijke partij als het gaat om het financieren van bedrijfsmiddelen, het vastgoed en het verwerven van dochterondernemingen. Met Rabo Electric, onderdeel van Rabo Lease, helpen we ondernemers zoals Van ’t Hek Groep om te elektrificeren. We bieden ondernemers ons netwerk en onze specialistische branchekennis aan. We willen als bank een steentje bijdragen om de wereld beter te maken. Dat doen we met onze financiële producten, maar ook door een verbindende rol te vervullen.” Ruud: “Rabobank is meer dan alleen onze financiële partner. We werken al jarenlang samen: ook in de periodes dat het minder ging. In zulke tijden leer je elkaar pas echt goed kennen. Rabobank heeft zich meer dan bewezen door als een stabiele partij altijd achter ons te staan.”

Wil jij ook weten wat Rabobank voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Richard Lengers, accountmanager Corporate Clients via 06-13083578