HOORN – Magazijn Krop gaat eind maart verhuizen naar het Nieuwland in Hoorn. ‘We verhuizen met het oog op de toekomstige ontwikkelingen,’ aldus eigenaar Henri Wester.

De bekende speciaalzaak, in onder andere ijzerwaren en gereedschap, is al sinds 1949 gevestigd op de Veemarkt in Hoorn. Maar met het oog op de toekomst ziet Henri noodzaak om te verhuizen. ‘Ik heb het dan voornamelijk over de tunnelbouw. Het hele stationsgebied wordt straks heringericht en verbouwd, waardoor er een kans is dat het huidige pand achter de hekken verdwijnt,’ aldus Henri.

‘Daar mijn klanten uit heel West-Friesland komen, zit ik echt verlegen om klanten die met de auto komen. We zijn dan straks toch op de verkeerde plaats gevestigd. Aangezien we wel in de binnenstad willen blijven, hebben we voor het Nieuwland gekozen. In dit pand zat vroeger Radio Elco gevestigd,’ vertelt Henri aan de redactie van Westfriese Zaken. Henri vertrouwt er volledig op dat zijn klanten hem ook op de nieuwe locatie zullen vinden.

Tweede winkel op Factorij
In de toekomst is er een mogelijkheid dat er, naast de vestiging op het Nieuwland, een tweede zaak op de Factorij wordt geopend. ‘Op de Factorij zijn we nog beter bereikbaar voor klanten die met de auto komen, vandaar dat er plannen zijn om hier eventueel een tweede vestiging te openen.’