MEDEMBLIK – De Award Duurzaam ondernemen 2014 Medemblik is gewonnen door Maatschap Kreuk uit Andijk. Vrijdag 28 november ontving directeur Niels Kreuk de prijs uit de handen van gedeputeerde Jaap Bond. Maatschap Kreuk onderscheidt zich door duurzame innovatie in te zetten op zowel het product, proces en de marketing. Onderscheidend is ook hoe de innovatie tot stand komt: samen met andere ondernemers en stakeholders uit andere vakgebieden.

‘Op een open manier kennis delen, inzichten opdoen en uitproberen op proces- en ketenniveau. Deze kennis is meteen voor iedereen in de branche toegankelijk, een groot compliment voor Maatschap Kreuk’, aldus Jaap Bond.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Greenport Conferentie in het AZ-stadion. De genomineerde ondernemers waren aan elkaar gewaagd, het was een nek aan nek race. Naast Maatschap Kreuk waren Jansen Paprika BV, T en H Vlaar BV, Smak Tulips, Mol Freesia en de ondernemers  die aangesloten zijn bij het programma ‘Natuurlijk leven, natuurlijk eten’ door een onafhankelijke jury genomineerd.

Award Duurzaam ondernemen
Met de Award Duurzaam ondernemen drukt de gemeente Medemblik haar waardering uit voor duurzame ondernemers. Dit jaar staat duurzame innovatie binnen de agrarische sector centraal. De agribusiness in Medemblik heeft circa 725 ondernemers, goed voor de werkgelegenheid van 3.700 mensen.