Net zoals veel mede-ondernemers moest Koffie van Hoorn snel schakelen toen de coronacrisis begon. Het bedrijf was nog geen jaar geopend toen in maart 2020 de deuren van de koffiebranderij en -schenkerij dicht moesten voor zittende horeca en de verkopen aan zakelijke klanten inzakten. De horeca ging op slot, kantoorpersoneel ging thuiswerken.

Wat de schenkerij betreft werd de focus snel verlegd naar koffie-to-go, naast verkoop van gebrande koffie over de toonbank. De zakelijke “thuisgebruikers” kregen de mogelijkheid om hun koffie aan te kopen via de webshop van de nieuw opgezette website. Dit alles ondersteund door sociale media. Nu de coronacrisis haar einde nadert en horeca en kantoren zich weer (deels) vullen kan Koffie van Hoorn zich eindelijk weer focussen op een van haar belangrijkste missies: zakelijk Westfriesland kennis laten maken met vers en ambachtelijk gebrande koffie van topkwaliteit tegen betaalbare prijzen. Voor ieder wat wils qua smaken alsmede qua verpakkingen. Wat gebrande koffie betreft kan de zakelijke klant kiezen uit een drietal “Bontekoe”-blends alsmede uit een vijftal “single origins”, allen verkrijgbaar in pouches van 1 kilo netto, 6 kilo per doos. Daarnaast levert Koffie van Hoorn een deel van haar assortiment sinds kort in ‘Nespresso compatible cups’, 10 cups per omdoosje.

Herbruikbare koffieblikken

Koffie van Hoorn wil haar steentje bijdragen aan een beter milieu. Daartoe biedt Koffie van Hoorn haar zakelijke klanten tevens de mogelijkheid de koffie te bestellen in herbruikbare en afsluitbare koffieblikken. Deze blikken (met een inhoud van 3,5 of 10 kilo koffiebonen) worden bij een volgende bestelling weer opgehaald en door Koffie van Hoorn schoongemaakt voor hergebruik. Op deze manier zorgt Koffie van Hoorn voor aanzienlijk minder afval.

Trees for All

Het geld dat bespaard wordt aan verpakkingsmateriaal wordt gedoneerd aan Trees for All. Deze stichting plant jaarlijks ruim 300.000 bomen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Hoe meer blikken koffie worden besteld, hoe meer bomen Koffie van Hoorn jaarlijks kan doneren. In 2020 werden er ruim 100 bomen gedoneerd, in 2021 is de verwachting dat het dubbele wordt bereikt. Mede-eige[1]naar Wouter Kunst zegt daarover het volgende: “Elk bedrijf zou bezig moeten zijn met verduurzamen. Ook op het gebied van koffie kan het bij veel bedrijven nog veel duurzamer, dat bewijst ons concept wel.”

Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar: www.koffievanhoorn.nl