De plannen voor hbo onderwijs in de regio zijn er al lang. De Westfriese Bedrijvengroep pakte deze opdracht op en verbond bedrijven en organisaties met elkaar. Dinsdagmiddag 9 juni werd dit officieel beklonken met de ondertekening van intentieovereenkomst voor de start van een post-hbo opleiding.

De zorgsector krijgt de primeur met een op maat gemaakte opleiding ‘Innoveren in Zorg en Welzijn met Technologie’ (IZWT). Initiatiefnemers Omring en WilgaerdenLeekerweideGroep willen hiermee met Hogeschool Inholland zorgprofessionals opleiden die via technologie toekomstige vraagstukken rondom zorg en welzijn proberen op te lossen.

WBG voorzitter Hans Huibers is zeer content dat de beide zorgaanbieders deze stap zetten. “Het is een belangrijke stap op weg naar het verbreden van het aanbod van hoger onderwijs in Westfriesland. Er zijn al initiatieven in de groene sector en hiermee breiden dit uit naar post hbo voor de zorg, hopelijk snel gevolgd door de ICT sector.”

Goed voor de regio

Deze samenwerking draagt bij aan een maatschappelijke vraag in de zorg voor de regio West-Friesland in het algemeen, en voor de genoemde zorginstellingen in het bijzonder. “Ik ben trots dat de zorginstellingen en Inholland dit voor elkaar hebben gekregen voor de regio. Met de groeiende vergrijzing kan dit de kweekvijver en vliegwiel gaan worden voor zorgpersoneel en tevens behoud van talenten binnen de regio”, aldus een trotste wethouder Marjon van der Ven.

De opleiding ‘Innoveren in Zorg en Welzijn met Technologie’ start in het najaar 2020. Meer informatie is te vinden via www.talentacademywestfriesland.nl. Daarop is ook de video van de presentatie te zien.