ENKHUIZEN/ARGENTINIË – Enkhuizer zaadbedrijf INCOTEC opent 11 december een nieuwe vestiging in Argentinië. Om beter in te kunnen spelen op de groeiende orderstroom vanuit Argentinië is besloten om lokaal te gaan produceren. De nieuwe vestiging is gesitueerd in Pergamino, Buenos Aires, in het hart van Argentinië.

INCOTEC focust zich in eerste instantie op de productie en verkoop van zeer hoogwaardige coatings voor akkerbouwgewassen aan de plaatselijke zaadbedrijven. De komende jaren verwacht het bedrijf nieuwe en zeer innovatieve zaadverbeteringstechnologieën en producten in Argentinië te kunnen introduceren.

Manager Francisco Serra
Fransico Serra wordt de manager van de Argentijnse vestiging. De afgelopen drie jaar was Serra vestigingsmanager bij Tecnoseeds, een toonaangevend Argentijns bedrijf in de zaad verwerkende dienstverlening. Naast lokale productie heeft INCOTEC Argentinië ook een afdeling productontwikkeling en technische ondersteuning om de lokale markt optimale service en producten te kunnen leveren.

Essentiële stap
‘De opening van deze locatie is het gevolg van meer dan 10 jaar verkoopervaring op de Argentijnse markt. Voor ons is dit een essentiële stap naar een betere dienstverlening aan onze klanten. Lokaal produceren met een plaatselijk team geeft ons de kans om ons nog meer te focussen op de behoeftes van Argentijnse telers en zo het maximale uit hun gewassen te halen’, aldus Gerard Vrolijk, General Manager van INCOTEC South America

Argentinië een van belangrijkste agrarische landen
JanWillem Breukink, Senior Executive Directielid INCOTEC, verklaart: ‘INCOTEC onderkent Argentinië als één van de belangrijkste agrarische landen in de wereld. Onze onderneming is continu op zoek naar mogelijkheden om telers wereldwijd te helpen méér uit hun gewassen te halen en hun inkomsten te verhogen middels het ontwikkelen en introduceren van duurzame en innovatieve zaadverbeteringstechnologieën. INCOTEC staat bekend om de consistente, hoge kwaliteit van hun producten en we hopen dat onze innovaties bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de agribusiness in Argentinië.’