ENKHUIZEN/ZWAAGDIJK – Het succes van Action begon in juli 1993 in Enkhuizen. Toentertijd werd in dit stadje de allereerste Actionwinkel geopend. 21 jaar later, op 11 december 2014, opent Action haar 500e winkel (Kortrijk, België). In totaal opende action in deze week 11 nieuwe vestigingen. Dit is in de historie van Action het grootste aantal winkels dat ooit in een week is geopend.

Dit jaar opende Action tot nu toe 97 winkels. De meeste winkels die geopend werden, bevinden zich in Frankrijk. Ronald van Mark, CEO van Action: ‘Wij zijn verheugd dat wij door de groei in aantal winkels zoveel nieuwe klanten en nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Dat we zoveel openingen hebben in de voor ons drukste periode van het jaar, laat de kracht van de organisatie zien. De groei in aantal winkels is ene positieve impuls voor de lokale werkgelegenheid en stelt ons in staat om steeds meer klanten kennis te laten maken met onze lage prijzen en verrassende assortiment.’

Geschiedenis
De eerste Action-winkel in Enkhuizen kende een oppervlakte van 60m2. Het assortiment bestond destijds vooral uit schoonmaakartikelen, zoals emmers en schuursponsjes, en schrijfwaren, als notitieblokken en pennen. Vanaf het begin af aan werden, volgens Action, de artikel voor een zo laag mogelijke prijs aangeboden.  De drive om te groeien had Action al in het prille begin. Anderhalf jaar na opening van de eerste vestiging (1994), bestond de Action-keten uit acht winkels. Dit aantal groeide en eind 2002 bestond de formule uit bijna 100 winkels. In november 2003 werd in Zwaagdijk het hoofdkantoor en distributiecentrum met een oppervlakte van 25.000m2 geopend.

Internationaal
In 2005 ging Action internationaal, de eerste winkel in België werd geopend. Eind 2009 volgde Duitsland en later werd Frankrijk aan het rijtje toegevoegd. In 2011 werd Action overgenomen door investeerder 3i. De strategie van 3i is om de formule van Action niet te veranderen, maar wel versneld verder te groeien. In 2012 werd een 300e winkel geopend en nu twee jaar later de 500e.