HOORN – De Hoornse Irene Klaver debuteert met haar eerste boek Zwart gat. Een biografie in e-mailvorm, vanuit het perspectief van haar vriendinnen en familie, over hoe Irene’s leven verder is verlopen nadat dit plotseling omsloeg in 2009.

Irene werd in 1981 geboren in Hoorn. Met haar vwo-diploma op zak begon zij aan de studie Commerciële Economie in Amsterdam. Hierna werkte Irene bij verschillende marketing- en communicatiebureaus. In 2009 werd Irene plotseling onwel op kantoor. De ambulance werd gebeld en was binnen tien minuten ter plaatse. Samen met het ambulancepersoneel is zij naar het ziekenhuis gebracht voor verder behandeling. Vanaf dit moment kan Irene zich weinig tot niets meer herinneren en is zij met haar leven in een zwart gat beland.

Nu, vier jaar later, maakt Irene haar schrijversdebuut door deze gebeurtenissen op te schrijven in het boek Zwart Gat. De biografie beschrijft in e-mailvorm hoe haar leven verder is verlopen en hoe ze er wonderbaarlijk weer bovenop is gekomen. In deze periode hielden Irene, vriendinnen en familie elkaar dagelijks op de hoogte door middel van e-mails. Het boek is vanaf heden verkrijgbaar.