HOORN – Ondernemen kan soms eenzaam zijn. Je mist niet alleen het praatje tijdens de koffiepauze, maar ook vaak een sparringpartner of iemand die je het zetje in de juiste richting geeft als het moeilijk wordt. Dit probleem kregen Hoornse ondernemers Ilona Visker, Esther Tzintzoglou-Johannsen en Cas De Vree vaak te horen. Zij zagen een mogelijkheid om hier iets mee te doen.

Met zijn drieën richtten zij vanuit samenwerkingsverband Groeiinbedrijf de GroeiGroepen op. In deze GroeiGroepen werken kleine groepen ondernemers uit verschillende branches in een vaste periode gericht aan een probleem- of vraagstelling. In januari zijn de eerste twee groepen gestart en deze zijn erg enthousiast!

‘Hier moeten we meer mee doen’
‘Vorig jaar hebben Eshter en ik een netwerkavond ‘Succesvol ondernemen in crisistijd’ georganiseerd in opdracht van Startwijzer. Onze boodschap was: ga tijdens zo’n netwerkevent eens kijken hoe je elkaar kunt helpen en versterken in plaats van te kijken bij wie je jouw diensten kwijt kunt. Dit bleek erg succesvol en de reacties waren enthousiast en we wilden hier meer mee doen,’ vertelt Ilona Visker aan Westfriese Zaken. En zo is gaandeweg Groeiinbedrijf ontstaan en is er gestart met de eerste GroeiGroepen.

Vertrouwelijk karakter
‘De GroeiGroepen komen elke twee weken bij elkaar. In de bijeenkomsten gaan de ondernemers in hetzelfde groepje sparren over projecten en problemen. Alles wat besproken wordt, is vertrouwelijk. Hier tekenen de deelnemers ook voor bij de inschrijving. Elke deelnemer van de groep krijgt iedere bijeenkomst tien minuten om zijn probleem te bespreken. Daarnaast krijgt elke deelnemer tijdens 1 bijeenkomst een half uur de tijd.’

Zeven bijeenkomsten
In totaal zijn er 7 bijeenkomsten met dezelfde groep. In één van de bijeenkomsten mag er een introducé meegenomen worden en zijn er bijvoorbeeld experts of gastsprekers. Op deze avond kunnen nieuwe leden kennis komen maken. Deze kunnen natuurlijk niet zomaar bij de andere bijeenkomsten aanschuiven, vanwege het vertrouwelijke karakter,’ gaat Ilona verder.

Introductie avond
Op donderdag 27 maart kunnen geïnteresseerden proeven aan dit nieuwe concept. Het thema van de avond is ‘Een andere kijk op ondernemen’. Gastsprekers Frank Bakker (ondernemerscoach) en Alex Gitzels (media expert) geven hun visie op dit thema en vertalen het in concrete tips waar je mee aan de slag kunt. Ook wordt er een verdere uitleg gegeven over de groeigroepen en is er een proefsessie.

Kijk voor meer informatie op onze evenementenpagina. Aanmelden kan via de website.