HOORN – 2014 is een geslaagd jaar voor De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Het bekende stoomtrammuseum wist dit jaar 7000 meer bezoekers te trekken dan in 2013. Maar liefst 145.000 mensen stapten op de trein tussen Hoorn en Medemblik, de aansluitende bootdienst tussen Medemblik, het Zuiderzeemuseum en Enkhuizen. Met dit aantal bezoekers werd wederom het bezoekersrecord verbroken.

In 2013 kwamen er 10.000 meer bezoekers op de stoomtram af dan in 2012. Elk jaar lijkt het bezoekersaantal te groeien. ‘Sinds 2006 tekent zich een positieve groei af.  In dat jaar zijn we begonnen met de marketingcampagne ‘Spannendste tijdreis’. Dit concept blijkt effectief en succesvol te zijn,’ vertelde directeur René van den Broeke vorig jaar aan de redactie van Westfriese Zaken. In 2014 trok met name de 100e verjaardag van locomotief Bello veel landelijke aandacht. De stoomtram reed circa 300 keer naar Medemblik. Bello en de andere locomotieven van het museum legden daarvoor 14.000 kilometer af.

Om de groeiende bezoekersaantallen beter te kunnen faciliteren is het museum bezig met diverse ontwikkelingen. Zo is in de herfstvakantie van 2014 een geheel nieuwe dienstregeling ingevoerd en is enkele weken geleden een begin gemaakt met de bouw van Tramstation Hoorn. Dit laatste project moet in 2015 worden voltooid en zal een belangrijke stap zijn in de ontwikkeling van een landelijk belevingscentrum over de stoomtram- en lokale vervoersgeschiedenis, dat het museum in Hoorn voor ogen heeft.