Een van de kenmerkende aspecten van de werkwijze van BaanBereik is de persoonlijke benadering. Er wordt alle tijd genomen om werkzoekenden en klanten zo goed mogelijk te leren kennen. Daarom worden kandidaten niet alleen op het functieprofiel, maar ook op karakter geplaatst. Ook iemands persoonlijkheid moet bij een organisatie passen. Op precies deze manier mocht het team van BaanBereik onlangs zelf twee gedreven nieuwe intercedenten verwelkomen. Charissa Schermer en Lea Hendriks stellen zich voor en reflecteren op de instelling van professionals. ‘Goede bagage, inzet en wilskracht, zijn belangrijker dan een CV.’

Toen ze zich op een nieuwe uitdaging oriënteerde, schreef Charissa zich na enthousiaste verhalen van een vriendin in bij BaanBereik. Tijdens het kennismakingsgesprek met Desiree Romar ontstond al snel een klik en kwam de functie van intercedent ter sprake. ‘Een baan die gezien mijn achtergrond niet direct voor de hand lag. Na het afronden van de HBO-opleiding Fashion Management, heb ik als storemanager bij een van de winkels van KPN gewerkt. Mijn loopbaan startte daar ooit als bijbaan en door de jaren heen groeide ik door naar een leidinggevende functie. Een jaar na mijn afstuderen, besefte ik dat ik meer wilde en ben ik gaan onderzoeken waar er voor mij nieuwe kansen lagen. Toen ik Desiree vertelde over mijn werkervaring, ontstond het idee om bij BaanBereik aan de slag te gaan. Vervolgens werd ik door Mona en Annemiek uitgenodigd om een dag mee te lopen’, vertelt Charissa enthousiast.

Vol energie

Charissa omschrijft verbinden, samenwerken en plezier maken als haar persoonlijke kernwaarden. Welke facetten maken de functie van intercedente interessant? ‘Dat is in de basis het contact met mensen. Ook vind ik het mooi om een positieve bijdrage te leveren aan hun leven door ze aan een droombaan te helpen. Ook het bieden van een luisterend oor en de adviserende rol die je als intercedent regelmatig aanneemt, spreken mij aan. Bovendien ben je bij BaanBereik voortdurend onder de mensen en heerst hier een goede vorm van hectiek. Laatst realiseerde ik me dat ik mijzelf bij mijn vorige baan als het ware uit zette om de dag door te komen. Hier is sprake van het tegenovergestelde en sta ik juist de hele dag aan. Dat maakt dus een groot verschil. Hier sta je nooit stil omdat er altijd wel iets is te doen en de mensen om je heen lekker bezig zijn. Dat zorgt voor een goede vibe en een fijne flow waar ik graag vol energie in mee ga’, glimlacht Charissa.

Buiten de comfortzone

Ook mocht Team Office recent Lea Hendriks als nieuwe intercedent verwelkomen en ook zij heeft een achtergrond in een totaal andere wereld. ‘Ik werkte in het onderwijs als leerkracht van groep 7 en 8. Elke dag genoot ik van het werken met kinderen, van hun onbevangenheid, humor en brutaliteit. Het voor de klas staan lag me heel natuurlijk en dat is iets wat ik tijdens mijn studie eigenlijk al in de gaten had. In die zin trad ik maar weinig buiten mijn comfortzone en had ik altijd de ambitie om eens iets te doen, wat ik nog nooit had gedaan. Hoewel dat natuurlijk spannend is, is het iets dat mij absoluut triggert. Tijdens mijn studie had ik er al eens over nagedacht om ooit voor een commerciële functie in het bedrijfsleven te gaan, maar die kwam destijds niet op mijn pad. In het afgelopen jaar dacht ik bij mezelf: ik kan dit werk nog veertig jaar doen met de wetenschap dat ik iets doe wat ik goed kan. Ik kan echter ook iets anders proberen en dan misschien een keer onderuit gaan, maar dan heb ik het wel geprobeerd’, vertelt ze enthousiast.

Toevallig sprak Lea kort daarna een oud-studiegenoot die inmiddels als intercedent werkt. ‘Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en heeft me aangemoedigd om me in de uitzendbranche te verdiepen. Uiteindelijk kwam ik bij BaanBereik terecht en werd ik door Freek en Annemiek uitgenodigd om kennis te maken. Ik dacht: ga lekker heen, voer dat gesprek, kijk het aan en wie weet levert het wat op. Binnen vijf minuten wist ik dat het goed zat. De persoonlijke en ongedwongen sfeer, het doel dat we samen voor ogen hebben en de enorme gezamenlijke drive, zijn stuk voor stuk elementen die mij ervan overtuigen dat ik hier op de juiste plek zit.’

De nieuw-kaart spelen

Om Lea en Charissa een vliegende start te geven, helpt trainer en coach on the job Babette Sanchez Conde de kersverse intercedenten om optimaal in hun kracht te staan. ‘Babette stelt veel vragen en moedigt ons aan om voortdurend “de nieuw-kaart” te spelen. Dat geeft vertrouwen om collega’s te vragen om ons dingen te leren. Omdat we heel vrij worden gelaten, hebben we de ruimte om fouten te maken. Juist van fouten maken, leer je tien keer zo snel. We mochten in onze eerste week al meteen zelfstandig aan het werk en daarbij werd ons aangeraden om vooral heel erg onszelf te zijn’, legt Charissa uit. Ook deze vorm van authenticiteit is een van de pijlers van BaanBereik.

Lea: ‘Onze werkervaring, frisse blik, nieuwe ideeën en creatieve oplossingen, zijn hier met open armen ontvangen. Dit nemen we allebei dagelijks mee in onze werkzaamheden. Naast haar ervaring in de sales, komen Charissa’s humor en vermogen om bepaalde situaties minder zwaar te maken goed van pas. Voor mij persoonlijk zijn dat zachte criteria. In de gesprekken met ouders en kinderen heb ik geleerd vragen te stellen in de trant: hoe voel je je en zit je op je plek? Bij BaanBereik werkt het precies hetzelfde. We kijken verder dan alleen of een CV past bij een functieomschrijving, en op die manier komt de juiste persoon op de juiste werkplek. Door deze persoonlijke inslag voelt het alsof we hier al jaren werken.’ baanbereik.nl

Wil je eens met Lea en Charissa om de tafel? Je kunt contact opnemen via: 06 – 23 58 64 16 of charissa@baanbereik.nl – lea@baanbereik.nl.