Ze zijn er nuchter onder, vader en zoon Hoff. Maar het 25-jarig jubileum van de zaak is toch echt iets om trots op te zijn. Cees kreeg indertijd de kans om een klein kantoor over te nemen, na een paar jaar bij een ander kantoor stapte Jan in de zaak en konden er al snel vier medewerkers worden aangetrokken. Een terugblik: “Weinig verloop in klanten en personeel.”

Jan werkte aanvankelijk bij een ander kantoor, maar kon al snel in de zaak stappen. “We hebben er nog geen seconde spijt van gehad. Het is juist prettig om als accountants onder elkaar een sparringpartner te hebben voor wat betreft de vaktechnische dingen”, meent Cees. Hun samenwerking is er één van korte lijnen naar de klant: “Wij zijn betrokken en reageren snel. We merken dat ondernemers het prettig vinden om met ons van zakelijke gedachten te wisselen. Het is soms eenzaam aan de top. Onze service strekt dus verder dan cijfers aanleveren en belastingaangifte doen. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel.”

Bedrijf en privépersoon tellen mee

Het servicelevel is hoog: MKB-klanten kunnen terecht voor accountancy op maat, (salaris)administratie, belasting- en bedrijfsadvies en fiscale zaken. “Ook bieden wij financiële planning. Hierbij kijken we naar de toekomst, van het bedrijf én van de privépersoon. Als ondernemer ben je gewoon bezig met je werk, maar niet iedereen bouwt pensioen op. Dan is het verstandig om te starten met opbouwen van vermogen zodat je straks bepaalde zaken kunt financieren. Want wat doe je als je kinderen later gaan studeren, je hypotheek moet worden betaald en/of je minder wilt gaan werken? Aan de hand van modellen kunnen wij inzicht geven en advies uitbrengen.”

Alle vertrouwen in de toekomst

Meer dan tien jaar geleden stapte het kantoor over op de digitalisering van dossiers: “Vroeger hanteerden we een fysieke administratie, met ordners vol papieren. Nu kunnen we al jaren zowel op kantoor als op locatie bij de klant de laptop openklappen en de ondernemer uitleg en advies geven. Op onze site is bovendien een klantportaal ingericht.” Cees en Jan zijn trots op het feit dat er weinig personeelsverloop is en ook dat klanten blijven terugkomen: “Sommigen al 25 jaar. Met name uit onze regio, via mond-tot-mondreclame, en uit allerlei branches. Transport, bouw, horeca, recreatie, dienstverlening, land- en tuinbouw, garagebedrijven en detailhandel. Wij hebben ook aandacht voor start-ups en scale-ups.” Het personeel genoot inmiddels van een gezellig uitje om het jubileum te vieren en verder is het weer over tot de orde van de dag. Cees lacht: ”Ik zal hier geen 25 jaar meer zitten. De komende jaren ga ik rustig afbouwen. Jan gaat in de toekomst de scepter zwaaien en hier heb ik alle vertrouwen in.”

Meer over Hoff Accountants: www.accountantskantoorhoff.nl