REGIO – Het Platform Ondernemingsraden Groothandel en Grootwinkelbedrijven Levensmiddelenbranche waarschuwt voor het feit dat supermarkten vrezen voor de veiligheid van kassamedewerkers. Dit naar aanleiding van de verhoging van de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol en tabak.

De Ondernemingsraden van supermarkten verenigd in het platform zouden ongerust zijn over de veiligheid van kassamedewerkers. De vaak jeugdige kassamedewerkers zouden zich, voordat de nieuwe regel op 1 januari in ging, al regelmatig onveilig hebben gevoeld bij de controle van identiteitsbewijzen. Volgens het platform zou dit gevoel, met ingang van de nieuwe regel, alleen maar toenemen.

De ondernemingsraden van de supermarkten die verenigd zijn onder het platform, hopen dat leidinggevenden en ouders extra aandacht hebben voor signalen die kunnen wijzen op mogelijk geweld. Daarnaast zou de overheid veel serieuzer naar dit probleem moeten kijken. Branchevereniging CBL, waarbij veel supermarkten zijn aangesloten verbaast zich echter over de uitspraak die POGGL doet. ‘Wij hebben hier als branchevereniging niets over gehoord’, vertelt een woordvoerder van CBL aan Westfriese Zaken. ‘Supermarkten zijn tot in den treure voorbereid op dit soort zaken. Daarnaast stellen wij online trainingen ter beschikking, zodat kassamedewerkers weten wat zij moeten doen in onveilige situaties.’