Van startup naar scale-up

De opschaalfase van je bedrijf kent bijzonder veel valkuilen: slechts 10% van de startups komt in de fase scale-up. Startups zijn belangrijk voor onze economische toekomst, maar het zijn de scale-ups die de economie echt aan de gang houden en zorgen voor de meeste banen.

Daarom biedt de provincie Noord-Holland met het innovatieprogramma GO!-NH gratis ondersteuning aan ondernemers om de economie te stimuleren. Het GO!-NH programma wordt uitgevoerd door de samenwerkende partners Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN).

Het programma ‘Scale’ dat in juni van start gaat helpt je met het bepalen van de volgende markt om aan te boren. Veel ondernemers denken te klein en halen niet de volle potentie uit hun innovatie. Je hebt er wel een meerjarenplan voor nodig, want het veroveren van een niche duurt zo’n 12 tot 24 maanden. Als scale-up balanceer je dus continu tussen de korte termijn en de lange termijn. Hol je alleen op korte termijn hard, dan loop je keihard tegen de muur aan. Een strategische benadering aangevuld met een slimme uitvoering zal jouw startup tot scale-up brengen. Heb jij die ambitie? Schrijf je dan in voor een van de GO!-NH innovatieprogramma’s waarmee je je groei versnelt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je kan je uiterlijk 22 juni 2021 voor het Scale programma aanmelden via de website van GO!-NH: www.go-nh.nl/meer-informatie/.

Eerst meer weten? Neem dan contact op met het GO!-NH team van Ontwikkelingsbedrijf NHN via ondernemersloket@nhn.nl.