REGIO – In mei heeft de detailhandel 0,9 procent meer omgezet dan dezelfde maand een jaar eerder. Hiermee houdt de verbetering in de detailhandel, die in januari werd ingezet, stand. Net als in de afgelopen perioden daalden de prijzen in de winkels licht, maar dit werd gecompenseerd doordat klanten meer kochten. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend.

Winkels in de voedings- en genotsmiddelen hebben dit jaar mei bijna twee procent meer omgezet dan in 2013, ook al deden klanten hun Pinksteraankopen pas in juni en vorig jaar al in mei. Voor het eerst sinds juni 2010 waren de producten in deze winkels gemiddeld genomen goedkoper dan een jaar eerder.

Ook de non-foodwinkels haalden voor de vijfde maand op rij een hogere omzet dan een jaar geleden. Winkels in consumentenelektronica presteerden echter minder goed dan een maand terug. In april steeg de omzet in deze branche nog fors, onder andere door een flinke groei bij computerzaken. De omzet in doe-het-zelfwinkels steeg minder sterk dan de vorige maanden. De verkopen in deze winkels kwamen door het relatief goede voorjaarsweer wat eerder op gang dan vorig jaar.